logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cele mai comune mituri legate de tehnologie

Tehnologia s-a răspândit peste tot în lume și are o influență din ce în ce mai mare în viața noastră de zi cu zi, însă alături de expansiunea tehnologică a apărut și o întreagă serie de mituri, unele dintre ele fiind de-a dreptul bizare.

Probabil cei mai mulți dintre noi au auzit ideea care spune că nu ar trebui să ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte sau că ar trebui să le încărcăm numai atunci când rămân complet fără baterie. Cei care au avansat acest mit spuneau că bateriile se vor strica mai repede și că își vor pierde din capacitatea de a se mai încărca vreodată complet.

Adevărul este că acest lucru era valabil în trecut, însă acum noile baterii create din lithium-ion sau din celule de polimer lithium-ion, pot fi încărcate oricând fără ca acestea să își piardă din capacitatea de încărcare.

Un alt mit foarte des vehiculat este acela că sistemul de operare Mac este imun la viruși. Lucrurile nu mai stau chiar așa, mai ales că laptopurile celor de la Apple au devenit tot mai populare, ceea ce a sporit atenția pe care unii oameni, mai rău intenționați, o acordau către acest segment de piață din lumea IT.

Camera foto este mai bună cu cât are mai mulți megapixeli. Producătorii utilizează numărul mare de megapixeli ca și intrument de marketing.

Pentru o fotografie reușită contează mult mai multe aspecte precum lentilele folosite pentru cameră, circuitele, senzorul, dar și cât de pricepuți suntem noi în arta fotografiei. Lumina, compoziția și setările camerei ne pot ajuta să obținem o poză minunată.

Ferestrele incognito sau cele de private browsing șterg complet urmele noastre de pe internet. Acesta este un fapt total neadevărat, singurul lucru pe care îl face o astfel de modalitate de navigare pe internet este acela de a nu reține în istoricul de navigare site-urile pe care le-am accesat. Dacă doriți să deveniți anonimi pe internet poate că ar trebui să utilizați browserul numit Tor.

Nu ar trebui să punem niciodată metale în cuptorul cu microunde. Există un pic de adevăr în această afirmație, însă probabil se exagerează destul de mult cu efectele unei astfel de acțiuni.

Cel mai mult contează forma obiectelor de metal pe care le punem în cuptorul cu microunde. De exemplu, dacă avem o lingură, electronii se vor împrăștia și nu vom avea parte de un spectacol de artificii, însă dacă punem ceva mai ascuțit, precum o furculiță, electronii se vor aduna în același loc și vor apărea scântei.

Cu cât un cablu e mai scump cu atât e mai bun. De obicei același cablu face aceeași chestie, numai firma care îl produce diferă. În cazul HDMI, indiferent că vom da 10 lei sau 100 de lei pe un cablu, semnalul va avea aceeași calitate pentru că este digital. Desigur, dacă avem nevoie de un cablu mai lung atunci putem opta pentru unul mai scump astfel încât să ne asigurăm că nu vom pierde din semnal.

Dacă ștergem fișierele din Recycle Bin, atunci datele nu se pot recupera. Majoritatea fișierelor șterse în acest mod pot fi găsite de către oricine are cunoștințe tehnice un pic mai avansate în utilizarea calculatorului. De fapt, chiar și după o formatare completă se pot recupera o mulțime de fișiere folosind software-ul potrivit.

Oamenilor le place să inventeze mituri, însă cele mai multe dintre ele sunt cel mult parțial adevărate. Totuși acestea fac parte din viața noastră și câteodată chiar e bine să le cunoaștem.

Citește și despre influența tehnologiei asupra vieții noastre.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.