Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Pantaloni barbati
Pantaloni barbati

Cum alegi pantalonii de bărbați în funcție de croiala acestora

Perechea potrivită de pantaloni ne dă adeseori bătăi de cap, motiv pentru care trebuie să fim atenți la toate detaliile atunci când intenționăm să-i achiziționăm. Rolul acestora este de a completa ținuta unui bărbat, fiind ca o piesă de puzzle, integrându-se astfel perfect cu întreg outfitul.

Înainte de a trece la cumpărarea lor efectivă, trebuie să ținem cont de aspecte precum: dimensiunile și măsura pe care o porți la pantaloni, fie că vorbim despre lungime sau talie. Știi că e perechea potrivită de pantaloni atunci când te cuprinde în zona abdomenului, fără să depinzi de o curea.

Odată ce acestea au fost stabilite, se alege croiul pantalonilor. De regulă, există 3 tipuri de croiuri principale care se regăsesc pe eticheta pantalonilor, astfel:

  • Slim Fit: sunt acei pantaloni care se mulează pe forma piciorului și se îngustează spre gleznă. De regulă, tinerii sunt cei care au adoptă acest stil vestimentar, fiind alegerea ideală atât la locul de muncă cât și la o plimbare prin oraș. Lungimea acestora este relativ mai redusă decât în celelalte cazuri deoarece se optează pentru întrevederea șosetei. Un pantalon mai scurt îți oferă efectul de picior mai lung și totodată un aer cool. Se poartă cu șosete colorate sau simple, în funcție de locul în care mergi și de oamenii cu care te întâlnești.

 

  • Wide-Leg Fit: este acel croi mai larg în zona taliei și a coapselor. Au revenit în forță pentru moda zilelor noastre și sunt o alegere mai des întâlnită ca până acum. Recomandarea croitorilor și a stiliștilor este aceea de a se se opta pentru un material gros, care îi permite pantalonului să aibă greutatea necesară pentru a sta potrivit. În plus, se pot spăla la mașină și sunt alegerea ideală fie că e vară sau iarnă. Dacă nu vreți să alegeți ca material lâna, o altă variantă ar fi bumbacul. În funcție de forma pantalonului, majoritatea vor sta puțin mai sus pe talie, ideal vorbind aceștia trebuind să fie cu picior conic de la genunchi până la gleznă și decupat cu un tiv curat sau o manșetă de cinci centimetri.

 

  • Straight Fit, denumit și croiul drept: lasă pantalonul să „cadă” drept din talie până la laba piciorului. Este stilul clasic de pantaloni care nu se demodează niciodată, fiind mereu o alegere potrivită. Sunt potriviți pentru plimbări și întâlniri de familie, respectiv cu prietenii.

 

Croiul pantalonilor se alege și în funcție de forma corpului, astfel încât să îl avantajeze pe cel care îi poartă. Acum, înainte de a merge la cumpărături, verifică aceste detalii și asigură-te că noua ta pereche de pantaloni te avantajează și îți pune în valoare trăsăturile. Dacă optezi pentru cumpărături online, găseși zeci de modele de pantaloni pentru bărbați pe Bolf.ro.

Cover - via Shutterstock.com
Picture of Larisa Mureșan

Larisa Mureșan

Continuă să țintești tot mai sus. Cu eleganță și ambiție!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *