Search
Generic filters
Exact matches only

Cum asigurăm o bună vizibilitate dimineața în trafic

Vizibilitatea este ceva esențial atunci când conducem. Acest lucru este esențial indiferent dacă afară este iarnă sau vară. Trebuie să precizăm faptul că vizibilitatea este mult mai importantă în perioada anotimpului rece, atunci când parbrizul îngheață și se aburește extrem de ușor. Trebuie să ținem cont că o bună vizibilitate dimineața asupra carosabilului ne poate feri de foarte multe pericole. Iată cum ne putem asigura o bună vizibilitate înainte de a pleca la drum.

1. Mașina trebuie curățată foarte bine dimineață

Înainte de a pleca la drum trebuie să ne curățăm foarte bine mașina, desigur în cazul dimineților reci de iarnă. Trebuie îndepărtată zăpada de pe caroseria mașinii și desigur zăpada și gheața de pe geamuri și oglinzile laterale. Zăpada de pe caroseria mașinii o putem îndepărta cu ajutorul unei perii moale, dar cu mare atenție pentru a nu lasa urme de zgârieturi pe caroserie. Pentru indepartea gheții și a zăpezii de pe geamuri este indicat să utilizăm o soluție specială pentru dezgheț sau o racletă.

2. Încălzim mașina până când geamurile se dezgheață complet

Imediat după îndepărtarea zăpezii de pe geamuri, trebuie să pornim motorul mașinii și să așteptăm ca acesta să se încălzească și astfel geamurile se vor dezgheța. Este indicat să procedăm în acest fel, deoarece așa geamurile se vor dezgheța complet și în acest timp se vor dezaburi. Foarte important, trebuie să dezghețăm geamurile complet pentru a ne asigura o foarte bună vizibilitate. Așadar, nu este recomandat să plecăm de pe loc dacă nu avem mașina complet dezapezită.

3. Nu trebuie să utilizăm ștergătoarele atunci când parbrizul este acoperit cu gheață

În special în diminețile de iarnă parbrizul este înghețat. Desigur că există tentația să utilizăm ștergătoarele având o falsă impresie că acestea vor îndepărta gheața de pe parbriz. Utilizarea ștergătoarelor atunci când parbrizul este înghețat nu face decât rău ( ștergătoarele se uzează mult mai repede, plus că există riscul să zgâriem parbrizul ).

Toți  șoferii trebuie să țină cont că o bună vizibilitate asigură atât protecția lor cât și protecția celorlalți participanți la trafic. În acest sens noi recomandăm să nu plecați cu mașina la drum până când aceasta nu a fost dezghețată și dezapezită complet.

 Citește și cum să plecăm mai rapid cu mașina dimineața

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!