Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să plecăm mai rapid cu mașina dimineața

Iarna poate fi un anotimp minunat, dar e mai puțin ispititor atunci când trebuie să mergeți cu mașina undeva iar mașina dumneavoastră este acoperită de zăpadă. Nu putem schimba vremea, dar puteți ține cont de câteva sfaturi pentru a vă pregăti mașina rapid de plecare în diminețile reci de iarnă.

1. Curățați aleea pe unde va trece mașina

Dacă zăpada este prea mare, este posibil să rămâneți blocat chiar pe aleea unde ați parcat. Dacă se poate, dați zăpada la o parte și faceți o alee până la drum. Faceți acest lucru înainte să mutați mașina. Curățați mașina, cu o perie dați zăpada de peste tot. Zăpada și gheața de pe mașină vă afectează serios vizibilitatea și folosiți o perie de zăpadă bună. O perie bună va îndepărta zăpada fără să deterioreze vopseaua de pe mașină. Începeți din partea de sus, apoi cu geamurile, capota, portbagajul și, în cele din urmă, curățați partea din față și farurile.

2. Porniți dezaburitorul

Asigurați-vă că aveți vizibilitate bună. Mulți șoferi cred că este necesar să se asigure că au curată doar porțiunea de parbriz din fața lor. Nu faceți așa. Este nevoie ca tot parbrizul și toate geamurile să fie curate iar mașina să nu mai aibă zăpadă pe ea. De fapt, este și ilegal să conduceți cu geamurile pline de gheață, prin care nu puteți vedea.

3. Folosiți o racletă și îndepărtați gheața de pe mașină

Alegeți o racletă mai scurtă că să o puteți manipula ușor. Folosiți racleta astfel încât lama să se afle sub marginea pojghiței de gheață. Verificați să nu fie gheață în zonă ștergătoarelor. Folosiți un spray cu soluție de degivrare, pentru a îndepărta mai ușor gheața. Nu folosiți niciodată apa caldă, căci aceasta poate sparge geamul rece. Verificați ștergătoarele. Nu le porniți până nu vă asigurați că nu sunt înghețate și lipite de geam. Evitați astfel să stricați ștergătoarele sau motorul care le antrenează.

4. Alte sfaturi utile

Dacă va grăbiți dimineață și vreți să plecați repede cu mașina, acoperiți cu o seară înainte parbrizul. În acest fel, acesta se va dezgheța mai repede. Păstrați geamurile curate că să aveți vizibilitate. Când parbrizul sau geamurile celelalte încep să se încețoșeze, setați butonul de antigivraj pe maxim pentru a le curăta rapid. Evitați folosirea funcției de recilcurare a aerului mai ales dacă aveți hainele și incaltamintea ude.

Chiar dacă este dimineață și vi se pare că aveți suficientă vizibilitate, este important să aprindeți farurile și pe timp de iarnă atunci când conduceți. De asemenea, nu trebuie să uităm să conducem cu prudență maximă. Drumuri bune!

 Citește și  sfaturi pentru cei care pleacă la drum dimineața.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!