Search
Generic filters
Exact matches only

Cum îngrijești părul la bărbați

Părul bărbaților este diferit de cel al femeilor, așadar are nevoie de un altfel de îngrijire. Chiar dacă nu vom folosi atât de multe produse cosmetice precum femeile, tot e bine să avem câțiva ași în mânecă pentru a ne păstra părul în cea mai bună stare.

Unul dintre cele mai importante lucruri este alegerea șamponului. Acesta trebuie ales în funcție de tipul tău de păr, iar dacă acesta este normal atunci majoritatea produselor destinate bărbaților ar trebui să facă față cu brio. Dacă ai un tip mai special de păr precum cel uscat sau uleios atunci ar trebui să cauți un șampon special pentru el.

Nu trebuie să te speli de două ori pentru a avea rezultate mai bune. Șamponul potrivit folosit conform instrucțiunilor va face minuni. În momentul în care te speli pe cap nu trebui să îți freci scalpul cu ungiile pentru că atunci firul de păr este vulnerabil. Apa pe care o folosești pentru spălarea capului trebuie să fie călduță și nicidecum fierbinte pentru că astfel îți vei deschide porii și nu cred că vrei ca ei să intre într-un contact prea direct cu substanțele chimice din șampon.

Următorul pas este o clătire bună a părului, iar în același timp se poate masa capul cu vârful degetelor pentru a-l pregăti de aplicarea balsamului pentru păr. Ține minte faptul că acesta din urmă nu trebuie aplicat chiar la fiecare spălare. La fel ca în cazul șamponului, balsamul, trebuie să fie potrivit cu tipul părului tău, iar cantitatea pe care o vei folosi trebuie să fie cea de la instrucțiunile de folosire. Dacă este chiar necesar se mai pot folosi diferite seruri în funcție de nevoi.

Nu folosi produse de stilizare pe părul ud sau umed decât dacă acesta este procedeul conform căruia trebuie utilizate. În cazul în care mergi la un frizer sau la un stilist bun îi poți cere sfatul și recomandările despre diferite produse de îngrijire a părului dacă dorești mai multe informații. Dacă ai încredere în simțul lui, îl poți ruga chiar să îți facă o schimbare de look.

Alte sfaturi utile ar fi să nu vă spălați extrem de des pe păr deoarece acesta va fi afectat în timp, atunci când vă utilizați prosopul nu frecați puternic pentru că părul este vulnerabil ci mai degrabă tamponați ușor cu el și, chiar dacă astfel durează mai mult procesul, măcar vă protejați podoaba capilară. Uscătorul de păr vă poate usca excesiv sau chiar arde părul așadar el trebuie folosit fără a selecta treapta care emană aer fierbinte și trebuie ținut la o distanță medie față de păr.

Nu vă zgârciți atunci când veți cumpăra produse pentru îngrijirea părului fiindcă oricum vă vor ține mult timp, iar calitatea ar trebui să primeze. Produsele ieftine se consumă mai repede și vă pot cauza alte neplăceri.

Un ultim pont ar fi să vă faceţi frizura în funcție de fizionomia feței pentru a nu părea caraghios, doar vrei să te pui în avantaj, nu?

Află și de ce să folosești aftershave solid.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *