logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum întreținem mașina primăvara

Chiar dacă am trecut cu bine peste cea mai dificla perioadă din an (iarna), asta nu înseamnă că mașina noastră nu mai are nevoie de întreținere și atenție. Cuvântul de ordine pentru această perioadă este curățenia. Chiar dacă am dus-o la spălat în fiecare săptămână, tot trebuie să facem o curățenie generală în mașina noastră. De asemenea, pe lângă curățenie, întreținerea mașinii implică și multe alte lucruri.

1. Întreținerea parbrizului și a celorlalte geamuri

După cum bine știm iarna s-a așternut zăpada și intemperiile peste mașina noastră, mai ales dacă nu am ținut-o într-un garaj. Ei bine, acum că este primăvară, trebuie să îndepărtăm toate urmele de zgârieturi atât de pe parbriz, cât și de pe restul geamurilor. Pentru a reuși acest lucru este recomandat să utlizăm o soluție specială pentru îndepărtarea zgârieturilor fine. Foarte important: parbrizul nu trebuie să fie deloc zgâriat, deoarece atunci când conducem pe timp de noapte este extrem de deranjant.

2. Atenta verificare a interiorului mașinii

Dacă nu am fost foarte des cu mașina la spălătorie și atunci când am fost nu am optat și pentru curățarea interiorului, acum este cazul să facem ceva. Toți șoferii trebuie să știe că apa și mizeriile de pe papuci se adună toate în mașină. Dacă nu este foarte bine curățată periodic, riscăm că mocheta să se deterioreze, să capete un miros urât din cauza mucegăirii. Pentru a evita toate aceste neplăceri este indicat că atunci când ducem mașina la spălătorie să optăm și pentru curățarea interiorului, chiar dacă este puțin mai scump, în fond este confortul și sănătatea noastră. De asemenea, dacă tot facem curățenie în interior, ar fi bine dacă am arunca toate obiectele care nu ne sunt de folos, îngreunează mașina și reduc semnificativ spațiul.

3. Verificarea și întreținerea mecanică

Iarna a fost o perioadă extrem de grea pentru mașina noastră, o perioadă în care pot să survină foarte multe defecțiuni de ordin mecanic. De aceea, trebuie ca periodic să mergem cu mașina într-un service auto, desigur și pentru a nu avea neplăceri în trafic.

Mașina nu este doar un obiect de care ne folosim atunci când avem nevoie. Este ceva mult mai mult și asemeni omului, ea trebuie întreținută cum se cuvine, în caz contrar se deteriorează.

Citește și despre pregătirea mașinii pentru primăvară

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.