Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Pregătirea mașinii pentru primăvară

Din fericire pentru șoferi și nu numai, anotimpul rece este pe sfârșite. Acest lucru nu poate decât să ne bucure, deoarece iarna ne face extrem de multe neplăceri atât nouă cât și mașinii noastre. Trebuie precizat faptul că mașina trebuie pregătită corespunzător nu doar la inceputul anotimpului rece ci și atunci când sosește anotimpul cald. Iată câteva sfaturi despre cum să ne pregătim mașina pentru diminețile plăcute de primăvară.

1. O verificare minuțioasă

O verificare foarte atentă a mașinii este absolut necesară chiar și atunci când anotimpul cald își face simțită prezența. Aici trebuie să precizăm faptul că dacă pe toată perioada iernii am avut grijă de mașină așa cum se cuvine, nu ne va face probleme deosebite atunci când vremea începe să se încălzească.  O atentă verificare va trebui să-I acordăm atât caroseriei cât și pieselor mecanice. Caroseria trebuie verificată extrem de atent deoarece pot să apară anumite pete de rugină. În acest caz este necesar să le îndepărtăm cât se poate de repede, pentru că rugina se extinde cu o viteză foarte mare.

2. Curățirea masinii este obligatorie și primăvara

Nu doar în perioada anotimpului rece este obligatoriu să facem câte o vizită la spălătorie, în fiecare săptămână. Și la inceputul primăverii este recomandat să mergem cu mașina la spălătorie cel puțin odată pe săptămână. De asemenea, este recomandat ca autoturismul nostru să fie curățat foarte bine și pe interior, nu doar la exterior.

3. Înlocuirea anvelopelor

De regulă înlocuirea anvelopelor de iarnă cu cele de vară se va face atunci când afară sunt temperaturi pozitive și nu mai sunt condiții meteo de lapoviță și ninsoare. Este indicat să înlocuim anvelopele de iarnă cu cele de vară deoarece doar așa putem avea o aderență mult mai bună a mașinii. Imediat după înlocuirea anvelopelor este indicat să mergem cu mașina într-un service auto pentru a ne asigura că direcția este bună, iar în caz contrar să-i rugăm pe cei de la service să ne regleze direcția, pentru a nu avea dificultăți în trafic.

Ce a fost mai greu a trecut, adică nesuferita iarnă, acum mașina noastră poate să revină la o viață mult mai ușoară. Desigur că acest lucru este valabil doar în cazul în care și noi facem ceva în privința asta. Drumuri bune!

Citește și despre cum ne menținem mașina curată

Picture of Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *