Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ne menținem mașina curată

Practic mașina este oglinda noastră. De aceea trebuie să ne menținem în permanență mașina curată. În această perioadă mașina noastră se murdărește extrem de rapid. Acest lucru se întâmplă din cauza topirii zăpezii și din cauza sării care este împrăștiată pe drumurile de la noi din țară. Trebuie subliniat faptul că apa, sarea și zăpada sunt elementele care ne mănâncă cel mai repede tabla de pe mașină. De asemenea, o tablă bine întreținută face ca mașina noastră să fie mult mai rezistentă. Iată ceea ce trebuie să facem pentru a avea mereu o mașină bine întreținută și intodeauna curată.

1. În fiecare săptămână mașina trebuie spălată

Este recomandat că în fiecare săptămână să mergem cu mașina la spălătorie pentru a îndepărta mizeria și impuritățile depuse pe caroserie. De asemenea, dacă respectăm această regulă, mașina noastră va avea și un aspect vizual deosebit de frumos. Așadar este tot interesul pentru a avea o mașină cât mai curată. Trebuie subliniat faptul că pe lângă exterior, trebuie curățat și interiorul și astfel noi vom fi mult mai fericiți într-o mașină curată și bine întreținută.

2. Geamurile trebuie menținute curate în permanență

Evident că nu avem timpul necesar să mergem la spălătorie în fiecare zi cu mașina. În acest sens  este indicat să ne curățăm geamurile  cât mai des posibil. Trebuie subliniat faptul că geamurile curate sunt absolut esențiale pentru o bună vizibilitate. Geamurile trebuie să fie curate în permanență, în fond acest lucru este benefic și pentru popria noastră siguranță. De asemenea, pentru o bună vizibilitate este recomandat să nu circulăm cu mașina atunci când avem geamurile aburite.

3. Interiorul mașinii trebuie curățat mai des

Interiorul mașinii noastre se murdărește la fel de repede precum exterioriul. Deoarece noi intrăm în contact direct cu interioriul, acolo trebuie să menținem curățenia cel mai bine. În acest sens este recomandat că în fiecare zi  să scuturăm preșurile și eventual să le spălăm. Mare atenție, nu este indicat ca după ce spălăm preșurile, să le așezam înapoi în mașină. După ce le spălăm, acestea trebuie uscate și apoi așezate la loc în mașină.

Este bine să știm că mașina trebuie curățată foarte bine, indiferent de anotimpul în care ne aflăm. Cei drept iarna este un aotimp mai dificil pentru mașina noastră, însă dacă avem grijă de ea așa cum se cuvine, totul va fi bine.

Citește și despre cum protejăm interiorul mașinii

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!