Search
Generic filters
Exact matches only

Cum ne pregătim mașina pentru vară

Mașina noastră este mult mai mult decât un simplu vehicul cu ajutorul căruia ne putem deplasa foarte ușor dintr-un loc în altul. Indiferent de anotimp trebuie să avem grijă de mașină. În caz contrar, nici ea nu va avea grijă de noi și se pot întâmpla evenimente destul de neplăcute. A trecut anotimpul rece, dar grijile pentru buna funcționare a mașinii nu au luat sfârșit. Mașina trebuie protejată foarte bine chiar și în perioada anotimpului cald, atunci când adesea se întâmplă să fie vreme caniculară. Există câteva metode utile prin care mașina noastră va trece cu bine peste perioadele caniculare.

1. Întreținerea anvelopelor reprezintă o metodă eficientă de protecție

În perioada caldă de vară este indicat să circulăm doar cu anvelope destinate pentru anotimpul respectiv, deoarece cauciucurile sunt făcute după anumite standarde. De asemenea, este recomandat să nu circulăm cu mașina dacă anvelopele prezintă urme vizibile de uzură. Distanța de frânare crește semnificativ și astfel ne putem pune atât viața noastră în pericol, cât și a celorlalți participanți la trafic. Presiunea din cauciucuri trebuie să fie exact cea recomandată de către producător, nici mai mică, nici mai mare.

2. Supraîncălzirea mașinii

Pe perioada verii este foarte cald, ceea ce înseamnă că și mașina noastră se încălzește mai mult decât ar fi normal. În acest sens, pentru a evita situațiile neplăcute, este recomandat pe cât posibil să nu circulăm foarte mult atunci când este caniculă. Dacă tot trebuie să facem o călătorie mai lungă cu mașina, în aceste perioade, atunci se recomandă ca la fiecare 4 sau 5 ore de condus să facem o pauză de aproximativ 30 minute.

3. Ce mai trebuie verificat la mașină pentru a trece cu bine peste perioada caniculară

Nivelul lichidului de răcire trebuie verificat periodic. Specialiștii din domeniul auto recomandă ca și în perioadele foarte calde lichidul de răcire să fie tot antigelul, deoarece motorul își face răcirea mult mai bine cu antigel. Instalația de climatizare reprezintă un alt element esențial care trebuie verificat în această perioadă.

Pe lângă toate aceste procedee, mai trebuie să facem măcar o vizită pe săptămână la spălătorie. Vara este un anotimp minunat, însă așa trebuie să fie și pentru mașina noastră, nu doar pentru noi.

Citește și despre importanța schimbării anvelopelor de iarnă

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!