Search
Generic filters
Exact matches only

Importanța schimbării anvelopelor de iarnă

Primăvara deja a sosit, iar în acest anotimp minunat nu doar oamenii se simt mult mai bine, ci și automobilele noastre. La fel ca și în cazul anotimpului rece, și atunci când vine primăvara trebuie să facem anumite modificări mașinii noastre. Când vorbim de modificări ne referim la o atentă verificare tehnică amănunțită și desigur la înlocuirea anvelopelor de iarnă. În acest articol putem descoperii câteva indicii când trebuie să înlocuim anvelopele de iarnă cu cele de vară.

1. Anvelopele de iarnă se pot schimba atunci când temperatura crește

De regulă, începând din luna martie temperaturile încep să crească consistent. Nu este încă o lege în acest sens. Este de preferat să înlocuim anvelopele de iarnă cu cele de vară atunci când temperatura de afară crește în mai multe nopți consecutiv cu peste 7 grade Celsius. Atunci sunt cu adevărat semnele primăverii și că iarna nu mai are putere să se întoarcă curând.

2. Schimbăm anvelopele de iarnă cu cele de vară atunci când acestea devin mai moi

Când afară începe să se încălzească simțitor, este recomandat să înlocuim anvelopele de iarnă. Trebuie reținut faptul că dacă nu procedăm întocmai putem pierde foarte mult din aderență. Așadar, ne putem pune chiar noi viața în pericol și acest lucru nu este dorit de absolut nimeni. Atunci când vremea devine mai caldă, mașina noastră se comportă cu totul diferit, chiar și atunci când plouă sau carosabilul este acoperit de apă, deci încă un motiv în plus pentru a înlocui anvelopele de iarnă cu cele de vară.

3. Ce trebuie făcut după ce înlocuim anvelopele

Imediat după înlocuirea anvelopelor de iarnă cu cele de vară este recomandat să verificăm presiunea în pneuri. În acest sens trebuie să avem în vedere că presiunea să fie în limitele stabilite de către producător. Dacă am înlocuit anvelopele cu tot cu jenți, este recomandat să facem si un reglaj de direcție.

Toți șoferii trebuie să știe că nu este deloc indicat să circule vara sau atunci când este cald afară cu anvelope de iarnă. După cum spune și denumirea, anvelopele de iarnă sunt doar pentru iarnă.

Citește și despre cum întreținem mașina primăvara

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!