Exteriorul mașinii este la fel de important precum interiorul. Trebuie să precizăm că partea exterioară este partea izolatoare. În acest sens trebuie ca și această parte a mașinii să o protejăm de intemperiile anotimpului rece, în special în diminețile reci de iarnă. Evident, există mai multe metode de protejare a caroseriei mașinii noastre.
1. Caroseria are de suferit iarna
Din cauza zăpezii depuse, precum și din cauza materialelor antiderapante împrăștiate pe stradă, în special sarea, caroseria mașinii noastre are de suferit. În acest sens vopseaua se degradează foarte rapid și își pierde din culoare. Pentru a îndepărta aceste materiale care dăunează mașinii noastre, trebuie să mergem periodic cu mașina la spălătorie. Este recomandat să nu mergem cu mașina la spălătorie, apoi să o parcam afară, deoarece dimineață mașina va fi bocnă și ne va fi extrem de greu să o dezghețăm.
2. Pentru curățarea mașinii de zăpadă folosim doar unelte care nu aduc prejudicii vopselei
Din lipsa timpului, din neglijență sau pur și simplu din necunoaștere, mulți dintre noi au tendința să curețe zăpada de pe mașină cu orice au la îndemână, uneori chiar și cu mătura, ceea ce este foarte rău. Trebuie subliniat faptul că pentru curățarea mașinii de zăpadă vom folosi o perie moale și vom fi atenți în așa fel încât să nu zgâriem caroseria. Dacă mașina este înghețată, este recomandat să îndepărtăm stratul moale de zăpadă și să nu forțăm îndepărtarea stratului de gheață depus pe caroserie. În acest caz este indicat să lăsăm mașina să se încălzească. Atenție, trebuie să curățăm foarte bine toate geamurile și oglinzile, pentru a avea o bună vizibilitate.
3. Alte metode de protejare a caroseriei
De departe cea mai bună metodă de protejare a caroseriei este garajul. Acesta ferește mașina de îngheț și de intemperiile vremii, însă din păcate marea majoritate nu dispunem de un astfel de spațiu. În cazul în care nu dispunem de un garaj, putem utiliza o prelată auto sau putem parca mașina într-un parking amenajat.
Fie că este dimineață sau seară, foarte important este să nu lăsăm zăpada, sarea și alte materiale antiderapante, mult timp pe caroseria mașinii. Chiar dacă îndepărtarea acestora necesită un cost suplimentar, se merită, pentru că la sfârșitul anotimpului rece caroseria mașinii va fi în cele mai bune condiții.