Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să beneficiezi de asigurare RCA ieftină?

Una dintre obligațiile tale ca șofer este achiziționarea unei asigurări de răspundere civilă auto care să acopere eventualele stricăciuni provocate de accidentele din trafic. Această asigurare este impusă pentru toți șoferii care circulă pe drumurile publice de către legislația în vigoare, fiind necesară prezentarea acesteia organelor abilitate atunci când ești oprit pentru controale de rutină sau pentru încălcarea unor reguli de circulație.

Lucrurile pe care trebuie să le știi despre asigurarea rca este faptul că aceasta trebuie reînnoită o dată la 6 luni sau o dată pe an, în funcție de cum dorești tu. Totodată, trebuie luat în considerare și faptul că aceasta expiră atunci când se schimbă proprietarul unei mașini, indiferent de perioada de valabilitate rămasă.

De ce sunt obligatorii aceste asigurări rca? Deoarece ele acoperă daunele provocate conducătorului auto care nu este vinovat de producerea unui accident. Dacă tu, în calitate de șofer care a provocat un accident, nu dispui de asigurare valabilă la momentul producerii respectivului accident, va trebui să scoți din buzunar banii pentru daunele provocate celeilalte sau celorlator părți implicate.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să beneficiezi de asigurări rca cât mai ieftine:

1. Condu prudent

Știm că este primul lucru care te învață la școala de șoferi, dar condusul prudent și evitarea încălcării legii te va ajuta să beneficiezi și de asigurări rca mai ieftine. Asigurarea se calculează în funcție de specificațiile tehnice ale mașinii tale, de vârsta ta, dar și de istoricul rutier pe care îl deții. Astfel, cu cât ai mai puține accidente înregistrate și mai puține puncte contravenționale, cu atât te va costa mai puțin asigurarea.

2. Achiziționează online

Există în prezent o multitudine de site-uri dedicate asigurărilor rca care folosesc o aplicație specială denumită Calculator RCA. Cu ajutorul acestei aplicații poți compara în timp real ofertele companiilor de asigurări autorizate și o poți alege pe cea mai ieftină. Este ușor, la îndemână și o poți face de oriunde, chiar și prin intermediul tabletelor sau smartphone-urilor.

3. Caută ofertele brokerilor de asigurări

Nu te lăsa păcălit de multitudinea de reclame pe care le găsești pe site-urile brokerilor de asigurări și urmărește-le pe cele mai ieftine. Compară ofertele de la diferiți brokeri și cumpăr-o pe cea care îți convine cel mai mult.

Nu uita însă niciodată de asigurarea rca. Este foarte important să dispui de aceasta, în condițiile în care amenda pentru lipsa poliței de asigurare se situează între 1.2000 și 2000 de lei.

Vezi și de ce trebuie să alegi piese noi pentru mașina ta.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *