logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să alegi piese noi pentru mașina ta

Fiecare șofer cu cel puțin un an de experiență în spatele volanului știe prea bine rolul pe care mașina îl are în viața sa, dar și care sunt cele mai bune metode a o proteja și de a se asigura că automobilul pe care îl conduce funcționează perfect.

Nu este nimic mai stresant și mai frustrant pentru un șofer decât zilele în care este nevoit să circule cu transportul în comun sau să dea bani pe serviciile de taxi în timp ce mașina sa poposește în service.

Infrastructura străzilor din țara noastră ridică în continuare o mulțime de probleme, din păcate, motiv pentru care și mașinile pe care le conducem sunt supuse mai multor riscuri de defecțiuni. Dacă ești un șofer cu experiență și ești interesat de bunăstarea mașinii tale, cu siguranță cunoști deja mai multe metode prin care îți poți îngriji automobilul.

Una dintre aceste metode este achiziționarea de piese auto noi. Alegerea acestora în defavoarea celor second hand are o serie de avantaje de care ar putea depinde buna funcționare a  automobilului tău. Iată care sunt acestea:

Calitate superioară – simplul motiv pentru care piesele auto noi sunt de o calitate mai bună este că acestea sunt testate de mai multe ori de către producător și nu sunt uzate, precum cele de la dezmembrări. O dată ce știi că piesa care urmează să înlocuiască una de pe mașina proprie vine de pe altă mașină, trebuie să te întrebi cât de mult a stat pe mașina anterioară și cât de uzată este.

Potrivire perfectă – atunci când alegi piesele noi, originale, nu există nicio problemă în ceea ce privește potrivirea acestora în locul celor vechi. Ele sunt concepute special pentru mașina ta.

Garanție – dacă o piesă pe care ai cumpărat-o cu 200 de lei de la dezmemebrări se strică, vei fi nevoit să mai dai 200 de lei pentru a o înlocui, lucru care se poate repeta la nesfârșit. O piesă nou, chiar dacă te va costa 400 de lei, îți asigură o perioadă de garanție în care nu vei plăti niciun ban pentru a o înlocui.

În perspectiva apropierii concediilor și a vacanțelor, nu uita să-ți verifici temeinic mașina în cazul în care plănuiești o excursie. Ultimul lucru de care ai nevoie este apariția unor defecțiuni mecanice în concediu.

Spune-ne și tu în comentariile de mai jos care este părerea ta legată de achiziționarea pieselor auto noi.

Vezi și la ce trebuie să ai grijă dacă ești șofer începător.

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *