Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să devii mai organizat

Societatea în care trăim a devenit tot mai organizată și mai planificată. Timpul nu ne mai permite să facem ce vrem, atunci când vrem, ceea ce poate că pe mulți dintre noi îi macină. S-au dus vremurile de altadată, din epoca romantică a omenirii, de acum câteva decenii sau mai bine zis secole, când oamenii nu erau atât legați de activitățile zilnice, cum sunt astăzi.

Iată de ce este tot mai important managementul timpului și de ce au apărut în toate organizațiile zeci de manageri care se ocupă de coordonarea proiectelor și a rutinei zilnice.

Cred că sunt mulți dintre noi care ar dori să aibă mai mult timp liber și, chiar dacă poate părea paradoxal, îl putem obține printr-o organizare mai bună. Este însă destul de greu să devii așa dintr-o dată o persoană organizată, mai ales dacă principala ta caracteristică este spontaneitatea.

Un prim motiv pentru care ar fi bine să punem mai multă ordine în viața noastră este stresul. Dacă vrem să scăpăm de el atunci trebuie să ne organizăm cum trebuie. Atât acasă, dar mai ales la muncă stresul poate genera situații conflictuale. Pentru a respecta deadline-urile trebuie să te îți faci o listă cu obiectivele tale si o categorizare a acestora pentru a evita conflictele de la locul de muncă.

O agendă sau pur și simplu o foaie și un pix îți vor fi de mare ajutor în ceea ce faci. Dacă îți planifici activitățile din timp și lucrezi după un program bine stabilit vei deveni mult mai eficient față de cât ești acum.

Scrie tot ce vrei să faci pentru a nu uita lucruri importante. Suprasolicitarea creierului poate surveni destul de ușor dacă ai multe lucruri de făcut și poți uita că ai de mers la o întâlnire sau că mai ai un lucru important de realizat.

Organizarea înseamnă eficiență și timp economisit pe care îl poți folosi apoi după cum vrei tu. Poți astfel să ai multe împliniri, dar și timp liber. Stresul că mai ai ceva de făcut sau incertitudinea că nu îți va ajunge timpul să realizezi ceea ce vrei va dispărea cu totul.

Visele tale pot deveni realitate dacă le împarți în mici proiecte care să aibă o succesiune logică, rezultatul cumulat al acestora fiind de fapt obiectivul tău din vis.

Tu poți să faci mult mai multe cu timpul tău însă va trebuie să respecți un plan de acțiune și să te organizezi cum trebuie.

Organizarea este necesară în societatea actuală în care multi-tasking-ul și dinamica acțiunilor zilnice sunt de cele mai multe ori copleșitoare. Puterea stă în mâinile tale pentru a rezolva în cel mai scurt timp ceea ce ai de făcut, iar organizarea este cel mai bun instrument în acest sens.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *