logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să eviți și să stopezi căderea părului

Dacă observi că părul tău începe să cadă, iar podoaba ta capilară începe să se rărească atunci este posibil să suferi de alopecie sau chelie (calviție).

După cum am scris și aici cauzele sunt multiple, iar metodele de a preveni instalarea acestui fenomen sunt puține mai ales dacă este vorba de ceva genetic. Vestea bună este că poți încetini sau chiar stopa acest proces prin diferite metode.

Primul lucru pe care ar trebui să îl faci ar fi să consulți un medic dermatolog deoarece acesta îți poate spune de cele mai multe ori cauza căderii părului și de asemenea îți poate scrie și un tratament pentru aceasta.

Al doilea lucru ar fi să îți schimbi puțin stilul de viață. Aici ar trebui să te uiți la cât de stresat ești, ce mănânci, ce bei sau cât de mult te odihnești. Includerea efortului fizic în activitățile tale zilnice îți va fi de asemenea de ajutor.

Ca și variante de tratament ai remediile naturiste sau diferite produse farmaceutice.

Printre cele mai cunoscute produse de pe piață se numără cele care au ca substanță activă Minoxidilul și este disponibil și pentru femei și bărbați. Aceasta se aplică la nivelul scalpului și acționează prin dilatarea vaselor de sânge care va permite o vascularizare mai bună astfel că părul va putea să ia mai multe subtanțe hrănitoare. Poate avea și efecte negative, iar pentru cei care au probleme cu inima nu este recomandat, deoarece generează o schimbare a bătăilor inimii pentru a pompa sânge către cap.

Propecia este alt medicament care a fost inițial folosit inițial pentru afecțiunile prostatice, iar mai târziu pentru eliminarea căderii părului la bărbați. Unii au avut rezultate bune, însă există un mare risc pentru impotență.

Mai există și diverse loțiuni și șampoane utilizate pentru stoparea căderii părului care acționează precum minoxidilul, dar pe care nu le voi enumera aici.

Soluțiile naturiste sunt și ele o alternativă bună dacă nu aveți încredere  în produsele farmaceutice. Uleiul de ricin este printre cele mai cunoscute remedii naturale pentru tratarea acestei probleme. Tincturi din ceapă, busture și arderi iute și urzică, diferite măști pentru păr sau chiar și mălai( se masează bine scalpul cu mălai timp de câteva minute, apoi se scutură bine părul, dar nu se spală, tratamentul se va repeta 2-3 zile.).

După cum se poate vedea sunt destul de multe soluții pentru a stopa căderea părului, iar noi v-am prezentat câteva.

Voi ce folosiți pentru a opri acest fenomen?

Vezi câteva greșeli de îngrijire pe care le fac bărbații.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *