Search
Generic filters
Exact matches only

Greșeli de îngrijire pe care le fac bărbații

Un lucru e cert, mulți bărbați fac greșeli de îngrijire, fie din neștiință, fie din cauză că sunt leneși. Nu trebuie să ne ascundem după deget domnilor, și putem sta liniștiți pentru că nici femeile nu stau mai prejos ca noi la capitolul greșeli de îngrijire, însă trebuie să ne uităm în curtea noastră și să vedem ce putem să îmbunătățim.

Una dintre greșelile frecvente pe care le fac bărbații apare atunci când aceștia folosesc produse pentru păr în cantități prea mari, care dau părului un aspect neplăcut și artificial.

Unghiile lungi și neîngrijite ar trebui să dispară imediat deoarece nimănui nu îi place să vadă murdăria cum se află sub unghiile cuiva.

O altă problemă esențială a noastră este cantitatea și tipul de parfum. Folosim prea mult parfum atunci când mergem la o întâlnire indiferent că este una de afaceri sau una cu viitoarea sau actuala noastră iubită, iar rezultatul va fi același, partenerul nostru se va simți agasat de miros, așadar nu uitați să folosiți maxim 3 pufuri care pot fi amplasate pe gât, în spatele urechii și la încheieturile mâinilor. Atunci când cumpărăm un parfum trebuie să îl testăm pe piele pentru a vedea cum miroase și nu doar să îl „adulmecăm” în sticla lui sau de pe acea hârtie folosită pentru testat. De asemenea nu trebuie să cumpărăm acel parfum doar datorită mărcii sau că e la modă ci trebuie să ne placă mirosul, iar o altă greșeală frecventă e că folosim același parfum pentru orice ocazie.

De asemenea mulți credem că epilarea este numai pentru femei, iar unii purtăm cămașa sau tricouri care lasă să ni se vadă părul de pe piept, iar părul de pe spate în exces nu a văzut niciodată ce înseamnă foarfece măcar.

Alte probleme de îngrijire ale noastre, ale bărbaților, sunt acelea care țin de părul unit dintre sprâncene sau de cel din nas și de pe urechi. Cu un pic mai multă atenție se pot rezolva foarte ușor aceste aspecte și vom deveni mai atractivi.

Tenul primește foarte puțină îngrijire și de aceea avem și probleme cu iritațiile sau acneele. Atunci când te apuci de bărbierit evită să faci asta în sensul invers de creștere a firelor de păr, folosește pămătuf și spuma de ras și nu uita să te pregătești înainte de operațiune.

Câteodată suntem certați cu îngrijirea dentară și nu folosim ață dentară, apă de gură, nu ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, timp de minim 2 minute, apăsam prea tare atunci când periem dinții ceea ce poate cauza sângerări gingivale și nu folosim produse de albire a dinților, iar periuța noastră nu ar trebui folosită mai mult de 2 luni, recomandat fiind să o schimbăm o dată pe lună.

O dată cu vârsta începe să ne cadă părul și apare problema ascunderii cheliei. Chiar și cei tineri pățesc acest lucru și nimeni nu ar trebui să aibă complexe din această pricină. Dacă nu vrei ca toți să râdă de tine pentru că ai o șuviță de păr care pleacă de la ceafă și se duce până în frunte și care pe deasupra mai este dată cu fixativ pentru a sta acolo, atunci soluția este să te razi în cap cu totul sau să îți porți chelia cu mândrie. Folosirea unei peruci ar da aproape aceleași rezultate ca și folosirea șuviței „salvatoare”. Cine vă iubește vă place așa cum sunteți și nu uitați de faptul că apariția cheliei este asimilată cu apariția maturității, așadar nu trebuie să vă faceți mari griji în această privință.

Acestea sunt numai o parte din greșelile generale pe care bărbații le repetă cu o acuratețe demnă de invidiat, însă omul cât trăiește învață, așa că dacă ne dorim, vom învăța din aceste greșeli și vom deveni niște bărbați mai îngrijiți.

Aruncă o privire și asupra câtorva trucuri de bărbierit.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *