Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să organizezi o cină romantică

Fie că vrei să îți impresionezi noua iubită, fie că vrei să faci ceva deosebit pentru femeia care îți este alături de mult timp, o cină romantică poate fi ceea ce cauți.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este alegerea locației. De obicei, ai trei variante din care poți alege: acasă la tine, la un restaurat sau într-un loc deosebit (poate noaptea pe plajă, poate pe un vapor etc.). Cea mai ușoară alternativă pentru tine este organizarea cinei la restaurant, mâncarea va fi gătită de un bucătar profesionist, vinul sau șampania vor fi bine alese, tot ceea ce ar trebui să faci tu este să te gândești ce fel de muzică să fie, ce fel de mâncare etc.

Însă ce faci dacă nu ai banii necesari pentru a organiza o astfel de cină la restaurant sau pur și simplu vrei să te ocupi tu de tot? Cu siguranță o vei impresiona mai mult dacă vei găti chiar tu pentru ea, iar intimitatea va fi mai mare dacă cina se va desfășura acasă la tine.

Alegerea datei este de asemenea un lucru important. În cazul în care persoana iubită locuiește deja cu tine îi poți oferi încă de dimineață un mic dejun la pat, la prânz poate îi faci o mică surpriză, iar seara îi pregătești cina romantică. Reține faptul că cina pregătită de tine ar trebui să o imite una de la un restaurant. Trebuie să cumperi ingredientele din timp pentru a nu te aglomera în ziua respectivă și ar trebui să gătești ceva care să vă placă la amândoi.

Ambianța este foarte importantă pentru succesul unei cine romantice. În cazul în care aceasta se va desfășura acasă la tine, ai grijă să faci câteva mici modificări și curățenie în cameră, iar lucrurile inutile trebuie să dispară. Dacă faci rost și de o mică măsuță care să aibă o față de masă călcată și drăguță ai mai făcut un pas către succes. Mâncarea în farfurie trebuie aranjată în așa fel încât să arate bine, pe masă trebuind să existe neapărat o lumânare, dar și o sticlă de vin sau șampanie, dar și o floare.

Poți încerca să gătești ceva simplu precum o friptură asortată cu o granitură potrivită sau cu o salată, însă nu trebuie să uiți nici de desert care ar trebui să fie destul de mare și recomandat ar fi să conțină ciocolată deoarece aceasta are un efect afrodisiac. Dacă dorești să gătești ceva mai complex și nu ai mai preparat niciodată acea rețetă ar fi bine să încerci să faci preparatul cu câteva zile înainte să vezi dacă îți iese cum trebuie.

Melodiile voastre preferate trebuie să se audă în surdină, sau măcar melodii romantice, iar camera ar trebui să fie plină de lumânărele care să asigure o lumină difuză și intimă.

Nu uita de cea mai importantă parte a cinei și anume conversația. Puteți vorbi despre amintirile voastre plăcute, despre viitor și chiar despre fanteziile voastre. Nu uita să faci și câteva complimente, însă nu foarte multe pentru că va părea forțat.

Și articolele vestimentare au un rol important astfel că va trebui să te îmbraci în ceva comod, elegant, dar care să te avantajeze și să îi placă și iubitei tale.

În cazul în care vrei să organizezi această cină în spațiu deschis cum ar fi plaja, atunci ar trebui să ții cont și de starea vremii, dar și de locul unde vă veți întâlni.

O altă activitate ar putea fi vizionarea unui film romantic sau a unei comedii care să vă facă să râdeți din plin.

 Alte sfaturi:

  1. Trebuie să fii creativ și să o surprinzi plăcut.
  2. Nu faceți excese la mâncare și la băutură pentru că trebuie să fiți pregătiți pentru ceea ce urmează după cină și astfel veți evita starea de somolență.
  3. Ce ai zice dacă ți-ai răsfața iubita cu un masaj senzual cu uleiuri aromatice? Gândește-te ce arome îi plac sau pune-o pe ea să aleagă un ulei de masaj, iar pe pat poți împrăștia niște petale de trandafir.
  4. Închide-ți telefonul, iar în cazul în care mai locuiești cu cineva în apartament anunț-o pe persoana respectivă că nu vrei să fii deranjat. Cina romantică are numai doi actori principali, trebuie să vă comportați ca și cum numai voi doi ați fi pe lume.
  5. Evită să vorbești despre locul de muncă și probleme personale.
  6. Îi poți dărui un cadou simbolic, care o va face să își aducă aminte cu drag de această zi. Trebuie să alegi ceva special pe care să îl dăruiești persoanei iubite la momentul oportun, ori la începutul întâlnirii ori la sfârșitul ei. Cel mai bine ar fi să o surprinzi și să o faci să găsească singură drumul spre cadou.
  7. Păstrează o atitudine pozitivă pe tot parcursul cinei și simte-te bine alături de jumătatea ta.
  8. Nu uita să pui la rece sticla de vin roșu sau șampanie. O frapieră cu gheață pentru șampanie ar fi ideală însă te poți descurca utilizând și frigiderul.

Citește și 7 sfaturi pentru o primă întâlnire reușită.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *