Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să reducem consumul de carburant

În ultima perioadă de timp, utilizarea și întreținerea unei mașini este din ce în ce mai scumpă. Carburantul reprezintă unul dintre principalele costuri care dă mari bătăi de cap fiecărui șofer. Trebuie să precizăm faptul că în ultimii ani prețul carburantului a urcat extrem de mult. Pentru a mai atenua din efectele negative este necesar să ne adaptăm stilul de condus în așa fel încât consumul de carburant să se reducă semnificativ. Iată câteva metode prin care putem face posibil acest lucru.

1. Viteza de deplasare

Odată cu creșterea vitezei de deplasare cresc și turațiile motorului și astfel vom avea un consum mai mare de carburant. În acest sens este recomandat să ne adaptăm viteza de deplasare în așa fel încât să nu fim nevoiți să frânăm și să accelerăm foarte des.  De asemenea, este indicat să circulăm cu o viteză constantă.

2. Utilizarea dotărilor suplimentare

Toți șoferii trebuie să știe că utilizarea dotărilor suplimentare (aer condiționat, încălzitoarele în geamuri, încălzitoare în scaune etc.) pot crește consumul de carburant. De aceea este recomandat ca în timp ce ne deplasăm cu mașina să evităm pe cât posibil excesul utilizării acestora. De asemenea, atunci când rulăm la o viteză superioară, este indicat să circulăm cu geamurile închise.

3. Buna funcționare a mașinii

Evident, buna funcționare a mașinii poate influența consumul de carburant. Dacă avem o mașină bine întreținută, iar motorul funcționează impecabil, atunci cu siguranță vom avea o mașină care nu consumă peste limitele precizate de producător.

4. Pregătirea din timp a călătoriei

Dacă dorim să plecăm la un drum mai lung, în special în perioada anotimpului rece, este recomandat să stabilim înainte de plecare cel mai scurt traseu. Dacă facem acest lucru evităm să ne rătăcim și astfel consumul de carburant va fi unul mai mic.

5. Nu trebuie să încărcăm mașina

Înainte de plecarea la drum trebuie să lăsăm în garaj orice fel de obiecte care nu ne sunt utile și care ar putea aduce un plus de greutate mașinii. Trebuie subliniat faptul că o mașină încărcată consumă mai mult carburant.

În final trebuie să venim cu precizarea că o mașină care consumă mai puțin carburant nu doar că ne scutește de cheltuirea unor sume de bani dar ajută și la menținerea în bune condiții a mediului înconjurător.

Ai și alte sfaturi? Hai să le discutăm în comentarii. 

Citește și sfaturi pentru condusul la drum lung.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *