Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te trezești mai repede dimineața

Trezirea de dimineață poate fi anevoioasă chiar dacă suntem persoane care de obicei nu avem probleme cu acest aspect delicat al vieții pentru cei mai mulți dintre noi.

Adevărul este că majoritatea persoanelor au dificultăți în a deveni mai matinali și de multe ori acest lucru le influențează într-un mod negativ viața.

Întârziatul, săritul peste micul dejun, uitatul unor lucruri acasă, oboseala, stresul sunt lucruri obișnuite pentru oricine are treabă și nu reușește să se trezească atunci când ar trebui.

Iată câteva lucruri de care am putea ține cont atunci când vrem să facem o schimbare în modul nostru de viață în ceea ce privește dimineața:

1. Mută alarma cât mai departe de tine pentru a nu mai fi tentat să o amâni încă cinci sau zece minute.

Dacă se tot repetă acest scenariu timpul va zbura imediat și nici măcar nu te vei odihni cum trebuie, iar tu nu îți vei vedea capul de treabă atunci când, într-un final, îți faci curaj să te dai jos din pat.

În cazul în care ai mai multe telefoane le poți seta pe toate să sune deodată și dacă le-ai aranjat prin cameră la mare distanță de tine, cu siguranță vei fi obligat să te trezești pentru a le opri.

2. Alegeți o alarmă care să te trezească, dar care să nu te pună într-o pasă proastă încă de dimineață.

3. Obișnuiește-ți organismul cu o rutină în ceea ce privește ora de trezire și cea de mers la culcare. Ceasul tău biologic se va adapta acestui program și te vei trezi mult mai ușor dimineață. Ar fi bine și în weekend să respecți acest program.

4. Nu te descuraja dacă nu vei avea efectele dorite încă din primele zile. Durează mai mult timp până când organismul se va adapta la noul tău ritm.

5. Folosește-te de lumina naturală pentru a te trezi mai repede. Lasă măcar o fantă de lumină care să fie în direcția patului tău, pentru că astfel corpul nu va mai produce hormonul somnului numit melatonină și din această cauză te vei da cu ușurință jos din pat.

6. Mișcă-te. E atât de simplu. A sunat alarma, te-ai dat jos din pat și ai fugit la baie să te speli pe față și pe dinți.

7. Programează ceva care îți place să faci încă de dimineață. Dacă vei găti micul tău dejun preferat poate că ar merita să te trezești mai de dimineață pentru a-l savura în voie.

8. Ai grijă să ai parte de un somn de calitate. Perna, patul, poluarea fonică, lumina, televizorul, tableta, calculatorul îți pot strica cheful de somn și te vei trezi cu greutate a doua zi.

Dacă dorești să fii mai odihnit și să ai o stare de sănătate mai bună, poate că ar trebui să acorzi o mai mare importanță somnului.

Citește și despre importanța rutinei de dimineață pentru bărbați.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *