Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum te afectează rețelele de socializare

Petrecerea timpului pe  rețelele de socializare a devenit un obicei pentru majoritatea dintre noi, fie că face parte din munca noastră, fie că pierdem pur și simplu ore întregi vizualizând imagini, videoclipuri, vorbind cu prietenii sau citind diverse lucruri.

Fără îndoială, cu mai mult de 7 milioane de utilizatori români, Facebook conduce detașat în competiția celor mai populare rețele de socializare din România. Dar alături de Facebook mai există o mulțime de alte astfel de platforme: Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram și așa mai departe. Le știi și tu, că doar le folosești.

Dar te-ai gândit vreodată cum timpul excesiv petrecut pe rețelele de socializare îți afectează viața? Iată mai jos câteva lucruri la care poate nu te-ai gândit, dar care s-ar putea să-ți schimbe părerea față de uzul constant al acestor platforme.

Crește posibilitatea unui divorț

Rețele de socializare au un efect negativ asupra mariajelor, a descoperit un studiu publicat în ”Computers in Human Behavior”, citat de menshealth.com. Doctorul Sebastian Valenzuela de la Pontifical Catholic University of Chile, coautorul acestui studiu, crede că acest efect negativ apare deoarece Facebook, spre exemplu, îți oferă posibilitatea de a te ascunde mai ușor de soție, aduce femei noi în viața ta, dar și cele cu care în trecut ai avut o relație.

Elimină motivația de a dărui

Cu siguranță newsfeed-urile tale sunt asaltate zilnic de imagini și texte care te îndeamnă să donezi bani unor organizații sau oameni în nevoie. De cele mai multe ori începi să simți empatie, milă și vrei să ajuți. Așa că dai like și share, crezând că ți-ai făcut datoria față de umanitate. Dar de câte ori ai donat vreodată bani cu adevărat?

Crește nemulțumirea cu privire la propria viață

Cu cât mai multe informații ale prietenilor vezi, cu atât se înrăutățește imaginea de sine, spune un studiu al Universității din Michigan, citat de menshealth.com. Este și normal. Realizările altora postate pe Facebook, lucrurile distractive pe care le fac și locurile pe care le vizitează s-ar putea să-ți dea impresia că viața ta e mult mai plictisitoare, prin comparație.

Ai și alte idei? Lasă-le în comentariile de mai jos să completăm lista.

Citește și câteva citate ale bărbaților celebri care s-ar putea să te ajute în viață.

 

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *