Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum trecem peste o despărțire

Câteodată relațiile de cuplu iau sfârșit chiar dacă la început totul indica faptul că ne-am găsit sufletul pereche așa cum probabil visează oricare dintre noi. Știți și voi cum se spune, dragoastea e oarbă și câteodată mai facem și greșeli, însă nu trebuie să lăsam acest lucru să stea în calea fericirii noastre viitoare.

Rareori există cazuri în care doar un partener greșește sau decide să se despartă fără a avea niciun motiv. De obicei ambele părți ale unui cuplu poarte fiecare partea lui de vină pentru despărțirea care va surveni sau  s-a înfăptuit deja.

Ce trebuie să faci dacă ești în una din situațiile de mai sus? Prima și prima dată, dacă tu crezi că mai există destulă iubire între voi, trebuie să discuți sincer cu persoana care și-a fost alături și să vezi care sunt motivele care au dus la despărțire. Comunicarea este esențială într-o relație și de multe ori separarea drumurilor apare exact din cauza faptului că partenerii nu comunică deloc sau îndeajuns de bine.

Bineînțeles lucrul de mai sus se aplică dacă ați avut o relație normală, însă dacă de obicei nu vă prea înțelegeți și unul dintre voi e decis să pună capăt idilei atunci este cazul să nu vă mai complicați existența cu alte discuții și pur și simplu să faceți acest pas pentru că e clar că nu sunteți compatibili, iar relația nu este benefică pentru nimeni.

Fiecare persoană este datoare să își urmărească împlinirea sufletească și să încerce să obțină fericirea la care tânjește. O relație captivă care aduce numai neplăceri trebuie încheiată pentru a căuta ceea ce ne dorim în altă parte.

Oricum, dacă tu nu ai greșit cu nimic, însă jumătatea ta face acest lucru destul de des înseamnă că nu te merită și că nu te apreciază deloc. Mai sunt multe femei pe lume așadar ai de unde alege și are cine să te aleagă. Cu siguranță vei găsi și femeia potrivită pentru tine alături de care să te simți împlinit.

Imediat după despărțire, chiar dacă îți vine să stai singur și să îți plângi de milă, trebuie să reziști acestui prim impuls, așadar cel mai bine ar fi să te implici în cât mai multe acțiuni în care să socializezi. Vorbește cu oamenii despre fosta ta relație pentru a-ți mai descărca sufletul, însă nu exagera. Nu îți cauta fosta parteneră pentru că s-ar putea să suferi și mai mult.

Ocupă-te de activități care îți fac plăcere cum ar fi un sport, cititul, mersul la concerte, masaj, sau dacă ai un hobby acum este momentul să te ocupi de el pentru că îți va distrage atenția de la ceea ce simți. Nu trebuie totuși să îți dedici timpul numai unei singure activități și ar trebui să cauți, după cum am mai spus, să te afli în locuri unde sunt mai mulți oameni, mai ales prieteni.

Autosugestia este iarăși un truc care te va ajuta să scapi mai ușor de tristețe. Repetă-ți că nu merită să te consumi pentru acea persoană și că vei reuși să fii din nou fericit.

De asemenea, fă-ți curaj să mergi la întâlniri, pentru că sigur te vei simți atras cel puțin de o femeie pe care o cunoști sau pe care o vei cunoaște în curând. Încercarea moarte n-are, și nu știi de unde poate apărea o nouă iubire care te va ajuta să uiți din secunda doi de suferința ta.

Știu că ești bărbat și există ideea că bărbații nu plâng niciodată. Este un lucru greșit, dacă simți nevoia să plângi atunci dă-i drumul, nu te abține. O să te simți mult mai liniștit apoi. Oricum nu o să plângi de foarte multe ori, poate chiar deloc însă e bine să știi că nu e nicio rușine dacă vei face acest lucru. Nu ești robot, ești un om cu sentimente și trebuie să le lași să se exprime în voie. Familia și prietenii te vor ajuta să treci mai ușor peste această perioadă.

 Un ultim sfat ar fi să scapi de lucrurile care îți amintesc de ea, iar dacă nu poți face acest lucru măcar du-le undeva unde le vezi destul de rar.

O despărțire nu trebuie văzută ca și un capăt de drum, ci mai degrabă ca un nou început. Puterea de regăsire a liniștii sufletești și de căutare a unei noi iubiri se află în oricare dintre noi într-o stare latentă, rămâne numai să avem curajul și dorința de a uita trecutul și de a privi cu încredere spre viitor.

Voi cum reușiți să treceți peste despărțiri?

Vezi și cum îți poți da seama că ea e supărată.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări