Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce să devii expert în prepararea cocktailurilor

Cocktailurile sunt o categorie de băuturi de larg consum, răspândite peste tot în lume, create după tot felul de rețete de la unele extrem de simple până la unele „exotice” de-a dreptul. Nu se știe exact perioada când au apărut, însă ceea ce se cunoaște este faptul că denumirea aceasta a apărut undeva acum două secole în Marea Britanie sau în SUA(încă se discută „paternitatea” numelui). Dacă înainte toate cocktailurile conțineau alcool, în epoca noastră sunt unele care nu au acest ingredient în rețetă.

La ce te poate ajuta pe tine ca și bărbat faptul că știi să prepari un cocktail? În primul rând îți poți prepara tu singur băuturile preferate, astfel că vei fi stăpân pe ingredientele pe care le vei folosi pentru a prepara o băutură pe gustul tău. De obicei, lucrurile ies mai bine dacă sunt făcute cu pasiune și mai ales de mâna ta.

Al doilea motiv important este acela că poți impresiona femeile cu abilitățile tale. Nu prea există o femeie care să nu fie amatoare de un cocktail din când în când, iar faptul că tu îl poți prepara oriunde și oricând este un plus.

Dacă ai de gând să organizezi o cină romantică, un cocktail care să fie preparat de tine poate fi un bun înlocuitor pentru vinul sau șampania care se folosesc de obicei. De asemenea, prietenii tăi te vor aprecia pentru calitățile de care dai dovadă, și vor fi cel mai probabil unii dintre cei mai fideli „clienți”.

Ai ocazia să devii sufletul petrecerii oricând vrei, trebuie numai să ai un shaker și câteva ingrediente pentru a începe să lași „magia” să curgă în pahare. Vei deveni cu adevărat un artist și dacă în timp numărul de rețete pe care le poți prepara va fi în creștere, atunci chiar că te vei putea numi expert.

Un cocktail pare ușor de făcut, însă putem spune aceasta numai despre cele simple, pentru că există și unele extrem de complicate prin prisma numărul de ingrediente, cum ar fi, de exemplu, Commonwealth Cocktail (71 ingrediente) sau prin procedurile necesare pentru crearea lui, cum ar fi cazul cocktailului numit Rosewater Rickey.

Astfel de abilități sunt căutate peste tot în lume și dacă îți place cu adevărat ceea ce faci, îți poți transforma hobby-ul într-un slujbă foarte bine plătită, totul este să îți dorești acest lucru. Ai nevoie de un pic de răbdare și de ambiție și poți beneficia de avantajele pe care ți le oferă cunoștințele pe care le-ai dobândit.

Citește și despre aptitudinile feminine care te vor ajuta în viață.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *