Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Exoskeleton – dispozitivul care elimină corvoada statului în picioare

Statul pe scaun la birou toată ziua este periculos pentru sănătate, dar nici joburile care necesită lucrul din picioare nu sunt deloc mai sănătoase. Un astfel de job este extrem de obositor din cauză că o dată cu trecerea timpului începe să se instaleze oboseala, care duce la lipsa de productivitate și, mai rău, la diferite afecțiuni ale corpului. Dacă se întâmplă să lucrezi joburi precum cel de asistentă, muncitor în fabrică, frizer etc, știi despre ce anume vorbesc.

Din fericire, tehnologia nu stă degeaba, încercând să aducă mereu tot mai multe îmbunătățiri vieții oamenilor. Ultima invenție poartă numele de Exoskeleton, fiind un dispozitiv care se atașează de partea din spate a picioarelor și care îți permite să te așezi oricând, oriunde, fără să ai nevoie de un scaun, după cum poți vedea în imaginea de mai sus.

Exoskeleton este produs de către Noonee, o companie elvețiană aflată la început de drum, dar care are niște idei revoluționare, după cum ne putem da seama. Supranumit în engleză drept ”the chairless chair” (scaunul fără scaun), Exoskeleton poate fi cu adevărat soluția la toate problemele de oboseală ale tuturor celor care trebuie să lucreze din picioare.

Dispozitivul este produs din aluminiu și carbon, cântărind în jur de 2 kilograme, prin urmare nu vorbim despre o greutate uriașă pe care trebuie să o cari după tine. Exoskeleton oferă și opțiunea de a seta înălțimea în funcție de utilizator, fiind foarte confortabil pentru orice persoană.

Prima testare a acestui dispozitiv se estimează că va avea loc în septembrie 2014, când niște muncitori de pe linia de producție a BMW vor vedea cu adevărat dacă există niște efecte benefice în folosirea acestui dispozitiv.

Citește și despre aplicația Refresh.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *