logo
Search
Generic filters
Exact matches only

FIFA 15. Fotbalul virtual mai aproape de realitate

Jocul produs de Electronic Arts (EA) este aşteptat cu nerăbdare de milioane de oameni în fiecare an. Dacă până prin anul 2006 lupta în domeniul jocurilor de fotbal era accerbă, acum lucrurile nu stau tocmai așa.

Principalul competitor era și încă este compania japoneză KONAMI, cunoscută printe altele și pentru Pro Evolution Soccer (PES), ajuns la apogeu în anul 2007.  În anii care au urmat calitatea gameplay-ului oferit de japonezi a scăzut astfel încât ușor, ușor FIFA a obținut supremația pe piață.

FIFA 15 vine cu o grafică mult mai bună decât edițiile precedente, acestă schimbare datorându-se în primul rând noului motor grafic numit Ignite, acesta fiind la fel cu cel folosit pe noile console next-gen.

fifa15 2014-10-04 11-54-29-38

Gazonul, porțile, spectatorii din tribune, jucătorii, au beneficiat din plin îmbunătățiri din punct de vedere grafic și putem spune că acum chiar vom avea o experiență vizuală mult mai plăcută mai ales dacă ne vom juca pe o rezoluție fullHD.

Un lucru destul de interesat este faptul că starea gazonului evoluează pe parcusul meciului, astfel încât la finalul celor 90 de minute va arăta mai rău decât la început și se vor vedea urme de crampoane și de intrări prin alunecare. De asemenea există momente când mai sar și fire de iarbă atunci când se șutează sau se pasează. Aici trebuie menționat că toate cele douăzeci de echipe din prima ligă engleză au în joc propriul stadion care este realizat la fel ca în realitate.

În ceea ce privește gameplay-ul, jocul a devenit mai rapid, mai fluid și acum avem un mai mare control asupra jucătorilor. Totul pare mai real și modificările aduse sunt de bun augur. Dacă suntem în poartă la loviturile de pedeapsă putem itimida adversarul prin diferite mișcări.

Vezi care sunt: Top 10 cele mai bune cluburi de fotbal din lume

Driblingurile par mai naturale, pasele lobate nu mai sunt așa precise precum erau la edițiile precedente, iar jucătorul are mult mai mult control asupra a ceea ce se întâmplă pe teren.
Cei de la EA se laudă că au făcut portarii să fie mai inteligenți și să se comporte mult mai asemănător cu ceea ce se întâmplă în viața reală.

Interfața jocului a suferit și ea modificări mai ales în ceea ce privește managementul echipei, acolo unde a fost împrumutate unele lucruri de la PES, cum ar fi hexagonul care arată un scurt rezumat al aptitudinilor fiecărui jucător.

fifa15 2014-10-04 11-44-09-91

Modul Ultimate Team nu a primit foarte multe schimbări, așadar cei care au fost mulțumiți de experiența avută cu ediția precedentă probabil nu vor avea plângeri nici acum, în afară de eternele căderi de servere sau de lag.

În ceea ce privește aspectele mai puțin bune sunt destul de multe de zis. Ca la fiecare ediție care a folosit un motor grafic nou există și câteva probleme.

De multe ori este posibil să avem parte de niște gafe extraordinare, mai ales din partea portarilor. Linia de ofsaid a dispărut însă dacă ne uităm cu atenție câteodată greșește arbitrul lamentabil în aprecierea deciziei corecte, unele faulturi sunt gratuite, imediat după ce dăm gol este posibil să primim și noi unul la următoarea fază și aproape fiecare repriză are 4 sau 5 minute de prelungiri.

Cu siguranță în următoarele zile va apărea un patch care să mai rezolva câteva dintre problemele mai sus menționate.

Dacă vă întrebați dacă acest joc merită achiziționat recomandarea noastră ar fi că da. Cu toate minusurile lui, FIFA 15 este probabil cel mai bun joc din serie și cu siguranță va mai primi îmbunătățiri pe parcurs.

Voi ce părere aveți despre acest joc?

Citește și despre diferitele platforme digitale pentru jocuri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.