logo
Generic filters
Exact matches only

Hemoroizii la barbați

Această boală este una extrem de delicată, mai ales în rândul bărbaților. În ciuda faptului că boala hemoroidală nu este o boală gravă, ea este destul de enervantă și poate cauza foarte multe neplăceri. Desigur că una dintre cele mai bune metode este prevenția și nu tratarea. În acest sens, este indicat să avem un stil de viață echilibrat și cât mai sănătos posibil. Hemoroizii se pot trata foarte ușor, iar mai jos putem descoperi câteva metode eficiente de tratare.

1. Trebuie eliminată principala cauză care duce la apariția hemoroizilor

Principala cauză care favorizează apariția bolii hemoroidale este constipația. Aceasta survine în urma unei alimentații precare și dezordonate. În acest sens este indicat să eliminăm din meniul zilnic alimentele de tip fast – food, produsele alimentare condimentate sau alte alimente care favorizează apariția constipației. De asemenea, trebuie să consumăm cât mai multe supe și mâncăruri preparate acasă. Nu trebuie să evităm niciuna dintre cele 3 mese ale zilei și dacă se poate ar fi minunat dacă le-am servi la ore fixe. Alimentația trebuie să fie cât mai bogată în fibre și vitamine.

2. Hidratarea este o altă formă eficientă de tratament

Hidratarea este foarte bună nu doar pentru hemoroizi, ci și pentru multe alte boli. O bună hidratare se poate face consumând în fiecare zi minim 2 litri de lichide precum: apa, ceaiuri naturale sau sucuri naturale. Atenție, trebuie să evităm consumarea băuturilor alcoolice, cafelei sau băuturile carbogazoase, acestea ne deshidratează și favorizează apariția constipației.

3. Utilizarea diferitelor unguente și exercițiile fizice sunt extrem de utile pentru tratarea și prevenirea hemoroizilor

În farmacii și pe diferitele site-uri de specialitate putem afla câteva unguente care sunt extrem de bune pentru tratarea acestei boli. Desigur că acestea se vor utiliza împreună cu celelalte tratamente. De asemenea, exercițiile fizice sunt absolut necesare pentru tratarea și prevenirea hemoroizilor. În acest sens putem face exerciții Kegel, jogging sau de ce nu plimbări relaxante prin parc, în special dimineața.

Cam acestea sunt cele mai întâlnite metode de tratament pentru hemoroizi. Desigur că mai sunt multe alte metode de tratare, precum intervențiile chirurgicale, însă ele se recomandă doar atunci când boala este într-o stare avansată și tratamentele de mai sus nu își fac efectul. Multă sănătate!

 Citește și de ce trebuie bărbații să renunțe la fumat

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *