logo
Generic filters
Exact matches only

De ce trebuie bărbații să renunțe la fumat

Renunțarea la fumat este ceva ce ar trebui să preocupe pe toată lumea, nu doar pe bărbați. Trebuie subliniat faptul că fumatul implică extrem de multe riscuri și astfel majoritatea bărbaților vor fi extrem de afectați de acest viciu. De asemenea, fumatul poate avea efecte dintre cele mai nocive și asupra tuturor membrilor familiei. Mai jos va prezentăm câteva avantaje pentru cei care pledează pentru renunțarea la fumat.

1. Speranța de viață este mult mai crescută în rândul bărbaților care se lasă de fumat

Există foarte multe studii prin care se arată că speranța de viață este mult mai crescută în rândul celor care renunță la acest viciu. S-a demonstrat și nu o singură data că renunțarea la fumat poate crește speranța de viață cu câțiva ani buni. Așadar, noi considerăm că acest motiv este de departe cel mai important pentru a renunța la fumat.

2. Riscul redus de a avea anumite boli foarte grave

Bărbații care renunță la fumat prezintă un risc redus de a avea boli foarte grave precum infarctul miocardic sau altele. Trebuie să precizăm faptul că fumatul încetinește circulația sângelui și astfel este favorizată apariția multor boli extrem de grave. Iată încă un motiv serios pentru care bărbații trebuie să renunțe la fumat cât de repede.

3. Bani în plus pentru familie și pentru alte nevoi

Se știe foarte bine faptul că țigările sunt foarte scumpe. În acest sens, un fumător cheltuie aproximativ 300-500 lei/lună, asta dacă își cumpără câte un pachet de țigări în fiecare zi. Bineînțeles, că acest lucru depinde și de marca de țigări care la preferă. Așadar, dacă bărbații renunță la fumat, vor avea o cantitate apreciabilă de bani în plus. Spre exemplu acești bani pot fi direcționați către multe alte scopuri, pentru familie sau de ce nu pentru satisfacerea multor alte nevoi personale.

Cu siguranță mai sunt multe alte motive pentru care bărbații ar trebui să renunțe la acest viciu care le face numai rău. De asemenea, toată lumea este conștientă că nu este cel mai ușor lucru din lume să te lași de fumat, dar unii reușesc și o fac foarte bine, ceea ce dovedește că se poate.

 Citește și despre sănătatea la bărbați, sfaturi și recomandări

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *