logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce să renunți la oamenii neimportanți din viața ta

Sunt momente în viața unei persoane în care trebuie să aibă curajul să renunțe la unii oameni care îi trag în jos sau pur și simplu au devenit mai puțin importanți odată cu trecerea timpului.

Poate la început ți s-au părut interesanți, însă odată ce i-ai cunoscut mai bine, ți-ai dat seama că nu aduc plus-valoare vieții tale și poate chiar sunt nocivi. Acest fapt se aplică cunoștințelor, prietenilor sau iubitei tale deopotrivă.

Realitatea este că de multe ori rutina intervine în relațiile noastre și ne face să simțim o stare de confort care nu ne ajută în nici un fel.

Frica este unul dintre motivele care ne împiedică de multe ori să facem alegerea corectă. Ne gândim că dacă ne despărțim de cineva este posibil să rămânem singuri și să nu mai găsim o altă persoană care să umple golul din viața noastră sau chiar ajungem să ne temem de starea de după ce am renunțat la acea relație.

Desigur mai sunt și alte chestii care ne vin în minte, cum ar fi faptul că persoana aceea ne va șantaja și va utiliza cele mai mari secrete ale noastre pentru a realiza acest lucru.

Dacă un “apropiat” de al tău nu aduce nimic bun în viața ta, nu te tratează cu respect sau nu este tipul de persoană pe care ți-l dorești, atunci ar fi bine să renunți la această legătură toxică.

În cazul relațiilor de dragoste de multe ori apar și altfel de probleme. Dacă iubești o femeie, nu este cazul să devii ”cățelușul” ei, și să joci mereu așa cum îți cântă ea. Trebuie să existe între voi acel ceva care să vă facă să vă respectați reciproc, să fiți egali unul în fața celuilalt și să nu vă anulați personalitatea doar de dragul persoanei iubite.

În această situație tu ți-ai indus singur ideea că acea femeie este importantă pentru tine. Trebuie să înțelegi că dacă tu devii nul ca persoană, atunci nu mai ești important pentru nimeni, nici măcar pentru tine, iar pentru ea, chiar nu mai reprezinți decât un fel de servitor.

La fel stau lucrurile și în cazul prietenilor tăi. Trebuie să ai puterea să îi triezi încă de la început și să vezi ceea ce tu le poți oferi și ceea ce ei îți oferă. Nu este nevoie să ai câteva zeci de prieteni buni, îți ajung numai câțiva în care poți avea încredere deplină. Cantitatea nu contează, trebuie să te uiți și la calitate.

Vezi și de ce să devii expert în prepararea cocktailurilor.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *