Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi pentru o hidratare mai eficientă

Deși vara este pe sfârșite, căldurile încă persistă insistent, iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a combate efectele negative asupra sănătății este asigurarea unei hidratări corespunzătoare.

Hidratarea este foarte importantă în momentele în care facem exerciții fizice de orice fel. Fie că ne aflăm la sala de forță, fie că alergăm în aer liber, este absolut necesar să ne îngrijim cum se cuvine de acest aspect.

Iată mai jos niște idei care te ajută să ai grijă de hidratarea ta zilnică.

Renunță la ideea unei cantități fixe de apă/zi

Cu siguranță ai auzit că organismul uman are nevoie de X litri de apă în fiecare zi. Dar acele cifre s-ar putea să nu se potrivească cu dieta ta, greutatea corpului, predispozițiile genetice, temeperatura sau umiditatea din mediul în care te afli într-un anumit moment. Tocmai din aceste motive, cel mai indicat este să asculți de propriul corp. Hidratează-te atunci când te simți însetat sau obosit, dar nu numai. Citește mai multe curiozități despre apă

Consumă electroliți

Calciu, potasiu, magneziu și sodiu sunt câțiva dintre cei mai importanți electroliți responsabili de fluidizarea lichidelor în corp, de contracțiile musculare, bătăile inimii și funcțiile nervilor, având așadar un rol deosebit de important pentru organismul tău. Pot fi consumați prin intermediul unor alimente sau al băuturilor pe bază de electroliți.

Consumă apă des

Este recomandat să nu lași să treacă mai mult de 10-15 minute între două înghițituri de apă, mai ales dacă faci exerciții fizice. Intervalul poate varia în funcție de căldură, umiditate sau de intensitatea exercițiului. Dacă ești genul de persoană care transpiră foarte mult asigură-te că te hidratezi cu băuturi care conțin mai mult sodiu decât de obicei.

Hidratează-te cu alimente

O altă metodă bună de a rămâne hidratat este și prin consumul de diferite alimente. Fructele și legumele proaspete nu oferă doar apă, ci și cantitatea necesară de electroliți. Spre exemplu, sodiumul poate fi găsit în alge, potasiul în fructe și legume, calciul în broccoli și magneziul în castraveți sau spanac.

Ai și alte idei? Prezintă-le în secțiunea de comentarii.

Vezi și cum te poți apăra de gripă la sfârșitul verii.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *