Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum te aperi de gripă la începutul sezonului rece

Știm că nu ne aflăm decât abia la sfârșitul perioadei de vară și că mai este multă vreme până când iarna se va instala la noi, dar paza bună ferește primejdia rea. Mai ales că răceala și gripa pot apărea și pe perioada toamnei la fel de ușor ca și iarna, mai ales în zonele cu temperaturi ceva mai scăzute.

Știi prea bine ce inconveniență majoră prezintă perioadele în care trebuie să stai întins la pat sau izolat în casă când prietenii tăi joacă fotbal, sunt în baruri sau merg la meciuri pe stadion. Sigur, atunci când ești bolnav mai scapi de servici, mai ai ocazia să citești sau să joci niște jocuri video pe calculator ori consolă, dar cu siguranță ai prefera să faci aceste lucruri atunci când ești sănătos.

Tocmai de aceea, ține seama de câteva lucruri pe care le poți face pentru a combate cât mai mult riscul contractării unei răceli.

Fă-și vaccinurile cuvenite

Știm că una din fricile bărbaților este legată și de ace, dar de dragul sănătății noastre uneori suntem nevoiți să o învingem. Vaccinul antigripal își are cu siguranță rostul său și îți va ajuta sistemul imunitar să se pregătească și să lupte cu virușii.

Consumă miere, usturoi și vitamina D

Mierea nu e bună doar după ce te-ai îmbolnăvit, ci te ajută și la prevenția acestor boli. Consumă acest aliment de câte ori ai ocazia. La fel poate fi spus și despre usturoi, care ține la distanță mult mai multe lucruri rele decât strigoii. Vitamina D oferă și ea organismului tău vitalitatea de a lupta cu virusul și cu infecțiile.Vezi mai multe alimente care te scapă de răceală.

Fă sport

Nu în ultimul rând, nu uita de importanța exercițiilor fizice pentru sănătatea organismului tău. Efortul fizic ajută foarte mult la întărirea sistemului imunitar, ferindu-te astfel de infecții sau viruși. Este recomandat să îți stabilești un program regulat de exerciții fizice și să te ții de el.

Ai și alte recomandări? Lasă-le în comentariile de mai jos.

Citește informații și despre alimentația și somnul de calitate sau despre cum te afectează rețelele de socializare.

Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *