logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Tipuri de căști și avantajele lor

Tehnologia disponibilă la momentul actual le-a permis producătorilor să creeze diferite tipuri de căști astfel încât să avem de unde alege perechea potrivită pentru noi. O alegere adaptată nevoilor noastre ne va face să avem o experiență auditivă de cea mai bună calitate.

Cele mai comune tipuri de căști sunt cele in-ear (intraauriculare), over-ear și cele over-head. Există diferențe sesizabile între aceste modele de căști pe care le vom evidenția în rândurile de mai jos.

În ceea ce privește specificațiile căștilor in-ear putem evidenția faptul că acestea sunt de dimensiuni mici ceea ce le asigură o portabilitate ridicată.

Avantajele lor sunt acelea că izolează bine sunetul încât este posibil să nu mai auzim nimic în jurul nostru, prețul care de obicei este mai mic și faptul că ocupă foarte puțin loc. Pot fi folosite cu succes la mp3/mp4 sau împreună cu telefonul. Dacă obișnuiți să ascultați muzică atunci când efectuați exerciții fizice aceasta este cea mai bună soluție pentru voi.

În ceea ce privește dezavantaje, în timp pot apărea probleme cu auzul, nu vom reuși să auzim ceea ce se întâmplă în jurul nostru, după o purtare îndelungată ne vom simți inconfortabil, iar dacă perechea noastră de căști are și microfon, acesta va fi de slabă calitate.

Căștile over-ear nu izolează foarte bine sunetul, însă câștigă un pic mai mult la capitolul portabilitate și sunt mai ușoare față de perechile de căști over-head. Acestea din urmă sunt mai mari, izolează foarte bine sunetul și oferă cea mai înaltă calitate audio. Microfonul de la majoritatea căștilor over-head este superior din punct de vedere calitativ.

O altă clasificare a tipurilor de căști se referă la cele cu fir și la cele wireless. După cum bine știți, majoritatea perechilor de căști au fir. Cele wireless se adresează persoanelor care își doresc mai multă flexibilitate și nu sunt mari iubitoare de fire peste tot locul.

Din păcate acestea au o problemă în ceea ce privește calitatea sunetului, iar dacă dorim să rezolvăm acest lucru va trebui să scoatem mulți bani din buzunar însă chiar și așa căștile wireless nu se vor auzi la fel de bine precum unele over-head, cu fir, care pot fi găsite la jumătate de preț, vezi aici prețuri și oferte la căști.

Cele mai multe persoane obișnuiesc să aleagă căști in-ear și over-head, celălalt tip de căști având un număr mai redus de simpatizanți.

Tu ce tip de căști folosești de obicei?

Citește și despre cum să îți alegi mousepad-ul potrivit.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *