Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
tunsori barbati
tunsori barbati

Tipuri de tunsori în funcție de forma feței

În cazul bărbaților cea mai simplă schimbare de look poate surveni în urma adoptării unei noi frizuri. Pentru a-ți crește șansele ca noua ta tunsoare să te avantajeze trebuie să ții cont, atunci când o alegi, de forma feței tale. Ceea ce altuia i e potrivește de minune, pe tine s-ar putea să te dezavantajeze profund, așadar ar trebui să ceri câteva sfaturi de la hairstylistul tău, dar nu înainte de a ști și tu câte ceva despre acest aspect.

Dacă fața ta are o formă triunghiulară atunci ar fi bine să încerci să obții un echilibru între partea superioară și partea inferioară a capului prin utilizarea unei tunsori care va da impresia că fruntea ta este mai mică decât în mod real și care îți va face bărbia să pară mai lată. Poți opta pentru o frizură care să aibă părul mai lung și care să fie pe nivele pentru a adăuga volum , dar și pentru a face mai mică partea superioară a capului. De asemenea, dacă dorești și breton, acesta s-ar putea să te ajute să pari mai slab.

Caracteristici față triunghiulară: pomeți mari și frunte mare, bărbie evidențiată.

În cazul feței care are formă ovală putem spune despre „purtătorii” ei că sunt cei mai norocoși. Se poate alege orice tip de tunsoare însă trebuie să fim atenți la părțile proeminente precum nasul, ochii sau urechile.

Caracteristici față ovală: formă considerată ideală, maxilar un pic rotunjit, fără caracteristici neobișnuite, iar forma feței seamănă cu cea a unui ou.

Pentru cei cu fața de tip diamant scopul este să creeze imaginea că au pomeții mici și un echilibrul între o frunte îngustă și o bărbie mică și ascuțită. Poți avea o tunsoare care să îți ascundă un pic fruntea sau ai putea să porți părul mai lung. Evită să te tunzi foarte scurt mai ales în jurul urechilor pentru că acestea vor fi foarte evidente apoi.

Caracteristici față diamant: pomeții acoperă cea mai mare parte a feței, maxilar evidențiat, fruntea și maxilarul sunt înguste

Cei care au o formă a feței alungită trebuie să încerce să o facă mai ovală. Dacă ai un pic de breton atunci fața ta va părea puțin mai scurtă, Trebuie să eviți extremele, adică părul prea lung sau prea scurt. Te poți folosi și de barbă, mustață sau ochelari pentru a reduce puțin din lungimea feței.

Caracteristici față alungită: dezechilibru între lungime și lățime, este mai mult lungă decât lată, maxilar adesea rotunjit, pomeții și maxilarul au de obicei aceeași lățime.

În cazul feței care are o formă pătrată, părul trebuie să fie scurt sau mediu, în linii drepte sau curbe pe față. Trebuie să încerci să îți rotunjești puțin trăsăturile așadar evită părul lung sau bretonul drept. Părțile laterale ale capului ar trebui să aibă părul tuns mai scurt decât părul de pe pareta superioară, acestuia din urmă adăugându-se și puțin volum și stil.

Caracteristici față cu formă pătrată: maxilar pătrat, aproape la fel de lung precum este de lat, părți laterale drepte, maxilarul și pomeții au aceeași lățime.

Pentru cei cu fața rotundă cheia este echilibrul. Trebuie să evite tunsorile care le fac fața și mai rotundă. Alege un tip de frizură care să îți permită să adaugi un pic de „înălțime” părului tău folosind gel de păr sau orice altceva care îți va face părul să fie un pic ridicat. Tunsorile de la fața pătrată sunt bune pentru a mai scăpa de rotunjime.

Caracteristici față cu formă rotundă: linia maxilarului rotundă, fața este aproape la fel de lungă și de lată, pomeți rotunzi.

După cum se poate vedea există o mare varietate de forme ale feței astfel că trebuie să știi ce te avantajează și ce nu pentru a profita la maxim de o stil nou. Oricum, nu ezita să ceri sfatul hairstylistului deoarece acesta este cel mai avizat și are ochiul format pentru a-ți oferi o alternativă bună.

Vezi cum poți evita și stopa căderea părului.

Cover - Sursă foto: shutterstock.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *