Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Un nou gadget inventat de un roman. Tastatura SHORTCUT-S

Sorin Neica, împreună cu echipa sa, a proiectat o tastatură dedicată celor care utilizează editoare video sau de imagine precum : Photoshop, CorelDraw, Lightroom etc.

Ideea pe care s-a bazat acesta este oarecum simplă și poate fi transpusă în câteva cuvinte. Cei care folosesc Photoshop sunt nevoiți să apese foarte multe butoane deodată pentru a accesa toate facilitățile oferite de acest program, astfel că SHORTCUT-S vine în întâmpinarea acelor persoane, oferindu-le opțiune de a apăsa pe un singură tastă în locul a patru, taste de exemplu.

Datorită acestei forme de a lucra, începătorii pot învăța mai ușor, iar cei care sunt deja experimentați își pot mări semnificativ viteza de execuție a proiectelor pentru că nu vor mai fi nevoiți sa ia mâna de pe mouse pentru a apăsa pe taste. Așezarea butoanelor este intuitivă, iar culorile sunt de mare ajutor pentru a folosi cu ușurință scurtăturile.

Creatorii acestei tastaturi speră să poată să înceapă producția în masă începând din luna aprilie a acestui an, dar aceasta se va întâmpla numai dacă vor avea banii necesari. În prezent, aceștia derulează o campanie de strângere de fonduri pe Kickstarter care se va încheia în curând.

Specificațiile tastaturii SHORTCUT-S sunt pe măsura complexității programelor software de genul Adobe Photoshop, astfel că gadget-ul prezentat în acest articol are nu mai puțin de 319 taste low-profile, asemănătoare cu cele de la laptop, care pot fi folosite pentru 372 de funcții, unelte sau filtre. Douăzeci dintre acestea sunt complet programabile, iar design-ul tastaturii este unul slim și elegant.

Un alt aspect important se referă la compatibilitatea produsului astfel că acesta va funcționa atât cu sistemele de operare produse de Microsoft, dar și cu cel de la Apple. Conexiunea se va realiza cu ajutorul unei mufe USB, iar cablul va avea o lungime de 150 de centrimetri pentru a oferi utilizatorilor cât mai multă flexibilitate.

Numai timpul ne va arăta dacă această idee va fi un real succes, însă noi, românii, ar trebui să ne bucurăm de faptul că printre noi, mai există și oameni care au curajul să își pună în aplicare visele și dorințele chiar cu prețul de a întâmpina multe greutăți, cum ar fi, cu predilecție, cele financiare.

Nu putem decât să îi urăm mult succes domnului Sorin Neica, astfel încât, proiectul său care se arată a fi promițător, să aibă parte de o bună primire din partea utilizatorilor de Photoshop și nu numai.

Vom reveni în curând și cu alte noutăți din lumea tehnologiei. Așteptăm în continuare părerile și comentariile dumneavoastră.

Citește și despre dependența de anumite gadgeturi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *