logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Dependența de anumite gadgeturi

Cu toții suntem dependenți de gadgeturi. Asta este, recunoaștem. Până la urmă, ăsta este primul pas spre vindecarea oricărei dependențe. Din păcate, viața noastră este o dependență continuă. Suntem dependenți de mâncare, de apă sau iubire, așa că de ce nu ar fi la fel și cu telefoanele mobile, televizoarele sau internetul, nu-i așa?

Ideea este că suntem cu toții ahtiați după ceva, indiferent ce. Iar gadgeturile sunt cele mai la modă dependențe. Pentru noi bărbații mai ales, care avem în sânge dragostea asta față de tehnologie, este cu atât mai greu să trăim în vremurile acestea, unde de la o lună la alta apar tot alte chestii noi și interesante, pe care murim de nerăbdare să le încercăm, să le vedem, să le atingem.

De la telefoanele mobile, mașinile inteligente, tabletele sau consolele de jocuri la rachetele care te trimit în spațiu, avioanele supersonice sau ultimele arme inventate, toate ne atrag atenția, ne captivează și ne fac să visăm.

Se spune că bărbații nu se maturizează niciodată, sau dacă o facem, este mult mai târziu decât femeile. Se spune că suntem niște copii mari. Adevărat? Sigur că da, și suntem mândri de asta! Nu suntem idioți, totuși. Știm că dependența de gadgeturi trebuie ținută în frâu, altfel duce la efecte și probleme nedorite. La fel și cu mâncarea. Trebuie să mânânci, că doar altfel mori. Dar dacă mănânci prea mult, devii obez, apar boli și mori mai repede.

Fie că ne place să trăim în lumea virtuală a jocurilor video unde ne putem exprima dorința de violență într-un mod legal și putem conduce o mașină de curse cu 300 km/h, fie că ne place să stăm tot timpul cu smartphone-ul de ultimă generație în mână și să-l butonăm, nu trebuie să uităm să revenim la realitate.

Trebuie să ne întoarcem în realitatea unde ne așteaptă oamenii dragi care au nevoie de noi în anumite momente. Un bărbat cu capul pe umeri, responsabil și inteligent știe care sunt momentele când poate să se deconecteze de la realitate pentru a zbura capul unui terorist în Irak, dar mai ales momentele în care nu trebuie să lipsească din viața reală și de la ceea ce se întâmplă în jurul lui.

Dependența de gadgeturi, indiferent care ar fi acestea, nu trebuie să ne conducă viața. Acestea oferă o serie de avantaje de nerefuzat, e drept, și ne fac viața mai ușoară. Dar folosite în exces, sunt la fel de nocive precum drogurile. Ne acaparează viața, ne distrug relațiile cu cei dragi și ne trimit în altă lume, fantastică și neverosimilă.

Așa că, măcar pentru câteva momente, faceți un efort și lăsați jos tableta, telefonul sau joystick-ul, luați-vă ochii din televizor, calculator sau consolă și faceți un lucru real, uman, care contează. Sărutați-i pe cei dragi, povestiți cu prietenii sau pur și simplu fiți alături de familie.

Citește și sfaturi despre cum să-ți alegi mouse-ul.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *