Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 limbaje de programare care îți pot schimba cariera

Nu cred că mai trebuie spus cât de sus în topul industriilor din țara noastră (și nu numai) se situează IT-ul. Universitățile de profil din toate marile orașe ale României nu reușesc să satisfacă cererea mare de specialiști de pe piața muncii. Asta înseamnă că, cel puțin deocamdată, există suficient loc pentru oricine dorește să încerce începerea unei cariere în domeniul programării.

Chiar dacă nu ai făcut facultatea de specialitate și chiar dacă nu ai diplomă de inginer IT, există suficiente modalități prin care îți poți asigura o viitoare carieră în domeniu, dacă dispui de perseverență, devotament, putere de muncă și, de ce nu, destul de mult timp de investit.

Iată care sunt cele mai folosite 10 limbaje de programare pe care te poți specializa pentru viitoarea ta carieră în domeniul IT, așa cum sunt ele prezentate într-un articole de mashable.com:

Java

Este cel mai popular limbaj de programare, folosit preponderent pentru realizarea diferitelor aplicații web sau Android.

JavaScript

Limbajul perfect pentru a crea cele mai atractive și interactive interfețe de utilizator.

C#

Este limbajul principal pe care se dezvoltă platformele și serviciile Microsoft.

PHP

Este unul dintre instrumentele esențiale atunci când vine vorba despre construirea aplicațiilor web moderne.

C++

Este limbajul care ajută la dezvoltarea software-ului de desktop și a jocurilor care necesită multă putere hardware.

Python

Cu ajutorul acestui limbaj poți învăța să construiești aplicații web, interfețe de utilizator și multe alte lucruri utile.

C

Acest limbaj de programare permite folosirea a absolut tuturor resurselor disponibile, fiind mic, rapid și puternic.

SQL

Cu ajutorul acestui limbaj poți găsi și extrage cu ușurință informații din baze de date mari și complexe.

Ruby

Ruby poate fi foarte ușor de învățat și oferă posibilitatea de a lucra pe mii de aplicații din întreaga lume.

Objective C

Dacă te interesează dezvoltarea unei aplicații pentru iOS, vei avea cu siguranță nevoie de cunoștințe solide în Objective C.

Cu siguranță, cu cel puțin două-trei astfel de limbaje însușite nu vei avea nicio problemă în redirecționarea sau relansarea traseului tău profesional către o carieră extrem de promițătoare și, nu în ultimul rând, satisfăcătoare din punct de vedere financiar.

Citește și despre tehnologia distractivă a micului dejun.

Barbosul

Barbosul

Bărbosul este un scriitor atipic. Îi place să se informeze despre tot ce ţine de bărbaţi, mai ales relaţia acestora cu femeile. Scrie articole care oferă idei şi sfaturi în relaţia de cuplu, dar şi informaţii picante din lumea masculină.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *