Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

22 de sportivi români, la Jocurile Olimpice de Tineret 2016

România participă cu 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de Tineret 2016. Competiția sportivă debutează vineri, 12 februarie 2016, la Lillehammer (Norvegia).

Circa 1.100 de sportivi, cu vârste cuprinde între 14 și 18 ani, din 70 de țări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localități norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer și capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie.

Ceremonia de deschidere va avea loc vineri seara, de la ora 20,00, pe Arena de sărituri cu schiurile Lysgardsbakkene.

Cei 22 de sportivi români (10 fete și 12 băieți) vor participa la nouă discipline sportive, doar trei dintre ei având experiența unei întreceri de asemenea anvergură. Biatlonistul Daniel Munteanu, fondista Nicoleta Luciana Sovarschi și săritorul cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan au participat la ediția de anul trecut a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Vorarlberg-Liechtenstein.

Reprezentanții noștri vor intra în competiție sâmbătă 13 februarie, la hochei pe gheață — îndemânare, schi fond, schi alpin și patinaj viteză.

Șeful de Misiune al României la Lillehammer va fi Alexandru Epuran, în timp ce Liliana Dorneanu va fi adjuncta sa.

Demn de remarcat este faptul că medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul român Ciprian Burzo (20 ani). Acesta a câștigat concursul organizat vara trecută de Comitetul Internațional Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de țări.

Delegația României are componența: 

  • Schi fond: Nicoleta Luciana Sovarschi și Iulian Ababei, antrenor Ioan Poponeci;
  • Biatlon: Eniko Marton și Daniel Munteanu, antrenor Szilard Marton;
  • Sărituri cu schiurile: Andreea Diana Trâmbițaș și Nicolae Sorin Mitrofan, antrenor Csaba Magdo Nemeth;
  • Schi alpin: Iulia Boier și Alexandru Ștefan Ștefănescu, antrenor Florin Cristea;
  • Hochei pe gheață (îndemânare): Diana Alexandra Iuga și Eduard Cășăneanu, antrenor Levente Elekes;
  • Patinaj viteză: Mihaela Hogaș, antrenor Bogdan Adrian Stănescu;
  • Skeleton: Alexandra Elena Cristina Vicol, Daria Georgiana Miroiu, Diana Cristina Pușcașu, Mihail Sebastian Enache și Mihai Răzvan Trăsnea, antrenori Marius Tomiță, Adrian Ene;
  • Monobob: Daniela Florina Gheauș și Mihai Cristian Tentea, antrenor Iulian Daniel Păcioianu;
  • Sanie: Mihaela Carmen Manolescu, Theodor Andrei Aurelian Turea, Vasile Marian Gîtlan și Flavius Ion Crăciun, antrenor Alexandru Grigore Comșa.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *