Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

America oferă mai mult ajutor militar pentru Polonia și țările baltice

Declarațiile secretarului Apărării Chuck Hagel arată că America dorește să sporească ajutorul militar în Polonia și să participe mai intens la protejarea spațiului aerian al țărilor baltice. În acest scop, armata SUA și-au intensificat antrenamentele aeriene comune cu armata poloneză.

Citat de hotnews.ro, Generalul Martin Dempsey, șeful Statului Major Interarme, cel mai înalt grad din armata americană, a declarat ”În această dimineață Departamentul Apărării aoptă măsuri pentru susținerea aliaților noștri, între care intensificarea exercițiilor comne prin intermediul detașamentului nostru aerian din Polonia și sporirea participării noastre la misiunea de poliție a aerului desfășurată de NATO în țările baltice”.

Declarația a venit miercuri dimineață, 5 martie, după o convorbire telefonică a Generalului Martin Dempsey cu omologul său rus Valery Gerasimov, în care a încercat să îl convingă pe acesta din urmă să nu forțeze mai mult situația din Ucraina, să dea dovadă de reținere și să nu distrugă șansele unei soluții diplomatice.

Sprijinul Americii pentru Polonia și țările baltice are ca scop creșterea măsurilor de securitate a aliaților săi est-europeni din cadrul NATO, care sunt îngrijorați cu privire la consecințele pe care acțiunile militare ale Rusiei le pot avea asupra securității lor.

În Polonia există un detașament militar american staționat la două baze aeriene, care urmează să desfășoare antrenamente aeriene comune cu forțele poloneze, deoarece și acestea au în dotare avioane de vânătoare F-16.

NATO asigură protecția spațiului aerian al Letoniei, Estoniei și Lituaniei de 10 ani. Statele membre NATO își asumă pe rând această misiune, timp de 4 luni, care de la 1 ianuarie a intrat în responsabilitatea Americii.

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări