logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Au fost desemnați câștigătorii concursului National Geographic „Fotograful de călătorie al anului 2016”

Revista National Geographic a publicat lista câștigătorilor concursului Travel Photographer of the Year 2016 (Fotograful de călătorie al anului 2016). Fotografii premiați au surprins în imagini de la plaje și ghețari, până la oameni surprinși în diferite ipostaze și aglomerații urbane.

Mai jos vă prezentăm o selecţie a participanţilor la prestigiosul concurs de fotografie, dar şi poveştile imaginilor.

Fotografia câştigătoare – locul I la categoria Oameni: „Călăreţ iernatic” de Anthony Lau

Winter Horseman

Sursă foto: Bloomberg.com

„Iarna în Mongolia Interioară este extrem de necruţătoare. La temperaturi de -7 grade sau mai puţin de atât, cu furtuni constante de zăpadă din toate direcţiilor, mi-a fost destul de greu să ies din maşină pentru a face aceste imagini – până am văzut caii aprigi. Cu rapiditate mi-am înfăşcat aparatul de fotografiat şi am prins momentul în care unul dintre călăreţi a ieşit din ceaţa dimineţii.

Locul II – categoria Oameni: „Vise sub acoperişuri” de Yasmin Mund

Rooftop Dreams, Varanasi

Sursă foto: Bloomberg.com

„Am sosit în camera mea din Varnasi la ora 5.30 am. Am urcat instinctiv cele şapte etaje până la acoperiş (cel mai înalt din preajmă) pentru a vedea răsăritul soareului peste Râul Gange. Pe măsură ce răsărea soarele, am privit partea din dreapta a balconului şi am fost uluit. Dedesubt erau familii, mame, taţi, copii, fraţi, surori şi câini, toţi dormind. Era mijlocul verii în Varanasi şi dormitul fără aer condiţionat era dificil”

Locul III – categoria Oameni: „Viaţa în izolare” de Mattia Passarini

Remote life at -21 degree

Sursă foto: Bloomberg.com

La temperaturi scăzute, femeile bătrâne din tribul Kinnaura din străvechiul sat din Himachal Pradesh aleg buşteni pentru a-şi încălzi căminul

Menţiune de onoare – categoria Oameni: „Sala de bodybuilding de pe plajă” de Dotan Saguy

Muscle Beach Gym

Sursă foto: Bloomberg.com

Un bărbat ridică greutăţi în timp ce un bodybuilder efectuează un exerciţiu în aer pe aparatura unei săli de gimnastică plastă pe plaja Venice din California.

Locul I – categoria Natură: „Orinde te vei duce, te voi urma!” de Hiroki Inoue

Wherever you go, I will follow you!!

Sursă foto: Bloomberg.com

„Romantismul este în aer. Era imediat după apusul soarelui. Am auzit o voce: “Orinde te vei duce, te voi urma, îmi spunea vocea”, potrivit fotografului Hiroki Inoue. Două vulpi suprinse în mişcare pe zăpada imaculată.

Locul II – categoria Natură: „Captură dublă” de Massimiliano Bencivenni

Double trapping

Sursă foto: Bloomberg.com

Imagine de pe râul Pantanal din Brazilia…Instantaneul perfect surprins în natură.

Locul III – categoria Natură: „Lagunele Baltinache” de Victor Lima

Lagunas Baltinache (Atacama Desert)

Sursă foto: Bloomberg.com

„Lagunele Baltinache, numite și Lagunele Ascunse, sunt un set de șapte iazuri sărate, amplasate în zona de Cordillera, lângă San Pedro de Atacama, în a doua regiune din nordul Chile , în deșertul Atacama . După multe cercetări, care că sunt primul fotograf care a publicat fotografii nocturne ale acestui loc , dar încă trebuie să confirm aceste informații”.

Locul I – categoria Orașe: „Ben Youssef” de Takashi Nakagawa

Ben Youssef

Sursă foto: Bloomberg.com

„Chiar dacă erau mulţi oameni în Ben Youssef, aici era mai multă linişte şi relaxare în comparaţie cu restul străzilor din Marrakesh. Aşteptam timing-ul perfect pentru a surprinde această imagine.”

Locul II – categoria Orașe – „Amuţite” de Wing Ka H

Prisoner

Sursă foto: Bloomberg.com

„Această imagine a fost luată în timpul călătoriei în Guangzhou, China. Acesta este dormitorul unui cămin studenţesc de la Universitatea din China de Sud. Pe când mă aflam pe afară, majoritatea studenţilor erau în pauză. După prânz, s-au reîntors la studiu. Dormitoarele erau urât mirositoare şi dezordonate.”

Locul III – categoria Oraşe: „Reverie celestă” de Jeremy Tan

Celestial Reverie

Sursă foto: Bloomberg.com

„Fulgerul loveşte Turnul Komtar, clădirea iconică din George Town, capitala statului Penang din Malaezia. Clădirea este simbolică pentru reîmprospătarea oraşului, cunoscut pentru o îmbinare unică a clădirilor vechi de secole cu structurile moderne. Deşi multe cartiere au fost date uitării între anii 90-2000, Lista Patrimoniului Mondial UNESCO din 2008 a adus transformarea, clădirile făcând parte în prezent din cele mai dorite destinaţii turistice”

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *