Obiceiurile din Maramureș, promovate de National Geographic

Maramureșul, una dintre cele mai pitorești regiuni ale României, este din nou promovată în străinătate. O serie de fotografii ce surprind obiceiurile regiunii istorice au fost publicate, în luna octombrie, în revista National Geographic.

Fotografiile au fost realizate de Kathleen Laraia Mclaughlin, o fotografă a prestigioasei reviste internaționale și au apărut în rubrica „Fotografii din cele mai bune călătorii din 2015”. Acestea nu sunt singurele imagini realizate aici, fotografa  imortalizând Maramureșul timp de mai bine de 15 ani.

În total, șapte fotografii realizate de Kathleen Laraia Mclaughlin în Maramureș au fost publicate în revista și pe site-ul National Geographic. Acestea surprind ipostaze diverse în care sunt surprinși maramureșenii. Astfel, într-una dintre fotografii apare un grup de oameni care pregătesc carnea pentru o nuntă, în altă fotografie este surprins modul în care se triază cartofii pentru iarnă, iar o alta prezintă o zi de târg, un eveniment emblematic pentru această zonă, acesta fiind și loc de întâlnire între locuitori. Imaginile prezintă, de asemenea și tinere îmbrăcate în costum național, surprinse în camera de zestre sau în ogradă, dar și un grup de băieți ce participă la Festivalul Datinilor de Iarnă, îmbarcați într-o costumație maramureșeană cu care se merge la colindat de sărbători.

Nu este pentru prima data când Maramureșul este recomandat drept destinație de vacanță de National Geographic. În luna martie, a acestui an, aceasta a realizat un „Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în noul an”, în care a fost prezentată și regiunea  Maramureș, iar postul de televiziune Travel Channel a promovat turismul și gastronomia din Maramureș, Transilvania și Delta Dunării.

Frumusețea României, promovată la nivel internațional

În ultimii ani, frumusețea naturală a României și a regiunilor sale istorice a început să fie tot mai apreciată de către străini, motiv care a dus și la promovarea țării la nivel internațional.

Astfel, într-un articol publicat în acest an de Morning Sun, Dennis Lennox, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de călătorii din SUA, recomandă România drept cea mai bună destinație turistică din 2015.

De asemenea, Lonely Planet, unul dintre cele mai cunoscute ghiduri turistice din lume, a recomandat Transilvania ca fiind cea mai bună regiune din lume de vizitat în 2016, iar anul trecut, aceleași ghid a inclus țara noastră într-un clasament al celor mai bune destinații turistice din punct de vedere al raportului calitate-preț, clasându-o pe locul nouă în „Topul celor mai rentabile destinații ale anului 2015”.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.