logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Bono, solistul U2 – cel mai bogat star rock

Solistul legendarei trupe U2 a devenit recent cel mai bogat muzician din lume, datorită unei investiții pe care a făcut-o în compania Facebook.

În 2009, Bono a investit circa 56 milioane de lire sterline în compania Facebook, pentru a achiziționa 2.3% din acțiunile acesteia. În prezent, Facebook valorează 940 milioane de lire sterline, potrivit unor rapoarte financiare. Se pare că Bono a câștigat aproximativ 3 miliarde de dolari (aproape 2 miliarde de lire sterline) din investiția în Facebook.

Bono este co-fondatorul companiei Elevation Partners, prin care acesta face investițiile de afaceri în diferite domenii. Cântărețul are o valoare netă de aproximativ 700 miliarde de dolari (~ 458 miliarde de lire sterline) și l-a întrecut pe Sir Paul McCartney, care deținea titlul de cel mai bogat muzician până acum. Fostul membru al trupei The Beatles se află de acum pe locul doi în clasamentul celor mai bogați muzicieni din lume, valorează în jur de 730 milioane de lire sterline și este urmat de Madonna care valorează aproximativ 520 milioane de lire sterline.

Muzica și actele caritabile

Muzicianul a devenit cunoscut prin succesul pe care l-a avut cu trupa sa rock, U2, înființată în 1976. În cei peste 40 ani de activitate, trupa a vândut peste 150 milioane de discuri, devenind astfel cei mai bine vânduți artiști din istoria muzicii. În prezent, U2 este considerată una dintre cele mai iconice trupe rock din istorie.

În ultimii ani, Bono și cei de la U2 au devenit mai cunoscuți datorită actelor caritabile și pentru rolul de activist politic pe care și l-au asumat fiecare. Mai mult, Bono a primit trei nominalizări în cadrul premiilor Nobel.

Facebook și recordul de un miliard de utilizatori

Marea schimbare în topul celor mai bogați muzicieni din lume s-a produs datorită acțiunilor deținute de Bono în cadrul companiei Facebook. Aceasta din urmă a anunțat recent că a fost atins pragul de 1 miliard de utilizatori logați în rețeaua socială într-o singură zi. Asta înseamnă că pe parcursul acelei zilei, unu din 7 oameni de pe planetă s-a logat pe platforma de socializare.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *