Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
vaccinare-copil
vaccinare-copil

Campania „Vaccinurile salvează vieți” a fost demarată de Ministerul Sănătății

Campania „Vaccinurile salvează vieți” a fost lansată miercuri, 9 noiembrie, anunță Ministerul Sănătății. Proiectul promovează imunizarea copiilor și are ca scop informarea părinților cu privire la vaccin, cea mai eficientă metodă de prevenire a bolilor ce pot deveni letale.

Campania „Vaccinurile salvează vieţi” conţine un clip video care îl are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc. „Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut careau luat viaţa a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor”, informează Ministerul Sănătăţii.

O altă componentă a campaniei este înfiinţarea pagini desprevaccin.ro care prezintă informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare şi sunt prezentate în detaliu vaccinurile adresate copiilor şi adulţilor.

„Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea”, mai transmite ministerul.

În ceea ce priveşte stocurile de vaccin, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi a repartizat către Direcţiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG.

Potrivit sursei citate „din vaccinul hexavalent au fost achiziţionate şi distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitaţia pentru achiziţia unor noi cantităţi. Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitaţie pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent şi pneumococic”.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *