Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
echitatie
echitatie

Competiție de echitație, în România, în septembrie

Unul dintre cele mai importante evenimente de echitație va avea loc în România în acest an. Este vorba despre Balcaniada de sărituri peste obstacole, care se va desfășura între 1 și 4 septembrie. Acest eveniment a fost găzduit ultima data de țara noastră acum 20 de ani.

Balcaniada de sărituri peste obstacole este cel mai mare eveniment internațional de echitație organizat de țara noastră anul acesta. Competiția va avea loc în perioada 1-4 septembrie la Clubul Regatul Cailor, din Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

La Balcaniada de anul acesta vor fi prezenți peste 300 de sportivi din țările balcanice. Cei mai titrați cai și jokey din TurciaGreciaBulgaria,Republica MoldovaCroațiaRomâniaSerbia și Macedonia vor veni în țara noastră pentru a-și disputa titlul de campioni balcanici.

„Suntem onorați că am fost desemnați anul acesta să organizăm această competiție de mare anvergură pentru lumea sportului ecvestru. Invităm în tribune toți iubitorii de echitație, cărora le promitem un spectacol ecvestru cum nu s-a mai văzut la noi în țară. Avem mare încredere în sportivii noștri că vor urca pe podium”, a declarat Vlad Bontea, președintele Federației Ecvestre Române.

Anul trecut, Balcaniada a fost organizată în Grecia, la Porto Carras, iar sportivii români au obținut 8 medalii, dintre care una de aur, două de argint și cinci de bronz. Medalia de aur a fost câștigată de Ionuț Ursache (Clubul Decebal Bacău) și calul Space Hopper, la categoria Cai tineri. Medaliile de argint au fost adjudecate de Claudiu Floriștean (Clubul Felix Țopescu), la Grand Prix-Tineret, și de Alexandra Brădișteanu (Clubul Steaua București), la Tineret. Medalii de bronz au obținut Norbert Schumann (Clubul Steaua București), la Grand Prix-Seniori, și Ionel Bucur (Clubul CSM Sibiu), care a ocupat a treia poziție în Finala Campionatului Balcanic, la Seniori.

Țara noastră a demonstrat că este competitivă și pe Echipe. Ea a ocupat a treia poziție a podiumului la Juniori (Marco Alfieri — Steaua București, Alexandra Mladin Brădișteanu — Steaua București, Francesca Moldovan — Felix Țopescu și Daria Peev — Morisena), Tineret (Claudiu Floriștean — Felix Țopescu, Ștefan Leonte — Romsilva Dumbrava Tg. Neamț, Cristian Ceaușescu — AGRO Internațional și Răzvan Gheorghe — Steaua București) și Seniori (Ionel Bucur — CSM Sibiu, Răzvan Bozan — Morisena, Norbert Schumann — Steaua București și Luca Ruxandariu — Felix Țopescu).

La Balcaniada de anul acesta vor participa peste 30 de sportivi români, care au în palmares numeroase titluri internaționale și naționale.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *