Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
ziua copilului
ziua copilului

Cum sărbătoresc cei mici „Ziua Copilului” în Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanța şi Braşov?

„Ziua Internațională a copilului” este sărbătorită la nivel mondial prin activități specifice organizate pentru copiii de toate vârstele. În marile orașe din România, cei mici sunt așteptați cu evenimente, concursuri, jocuri și activități educative în aer liber.

Constanța

De 1 Iunie copii cu vârste între 5 şi 12 ani sunt invitaţi să participe la prima ediție a concursului sportiv Tomis Kids Duathlon organizat de Atena Sport Club. Cei mici se vor întrece în concursuri de alergat și de mers pe bicicletă, pe un traseu bine delimitat. Evenimentul sportiv se va desfășura duminică, 31 mai 2015, în Piaţa Ovidiu din Constanţa.

Tot de „Ziua Internaţională a copilului” Asociaţia United Hands Romania organizează la Constanța un eveniment dedicat copiilor din centrele de plasament din întreg judeţul. Astfel, luni, 1 iunie 2015, cei mici se vor juca pe plajă alături de voluntari, vor fi implicaţi în activități educative şi recreative, vor participa la o competiție de tir Airsoft, vor asista la un spectacol caritabil, vor primi cadouri, iar la final vor servi o masă caldă alături de voluntari.

De asemenea, Asociaţia Civicum Voluntaris le pregătește celor mici, de „Ziua Internaţională a Copilului”, un concurs cu premii, de modelat și colorat bărcuțe din hârtie – „Bărcuţa colorată”. Competiţia va avea loc sâmbătă, pe 30 mai, în incinta Maritimo Shopping Center.

Și clubul Total Dance Center a pregătit o serie de evenimente dedicate „Zilei Internaţionale a copilului”. Astfel, duminică, 31 mai, copii cu vârstele între 5 și 14 ani sunt invitaţi să participe la „Pijama Party” unde cei mici se vor juca, vor participa la concursuri cu premii, vor face demonstraţii de dans, face-painting şi vor participa la o bătaie cu perne.

Iaşi

Cu ocazia „Zilei Internaționale a copilului”, Era Park Iaşi le-a pregătit celor mici diverse activități și jocuri, dar și 2000 de mingi pe care le vor oferi gratuit. Evenimentele dedicate copiilor vor avea loc duminică (31 mai) şi luni (1 iunie), în intervalul orar 10:00 – 13:00.

De asemenea, tot luni, 1 iunie, copii care vor merge în „Parcul Expoziţiei” din Iaşi vor fi întâmpinaţi de clovni jucăuşi împreună cu care vor desena și se vor juca şi vor fi serviţi cu îngheţată şi vată de zahăr.

Braşov

Și copiilor din Braşov li s-au pregătit câteva surprize de „Ziua Internaţională a copilului”. În 1 iunie 2015 micuții vor avea acces gratuit la Grădina Zoologică din Braşov. De asemenea, ei vor putea participa şi la o serie de activităţi educative şi jocuri organizate de către Asociaţia „Prietenii Grădinii Zoologice Braşov”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov. Astfel, în incinta parcului zoologic va fi amenajată o alee, unde micuții se vor putea distra practicând jocuri ale copilăriei, precum șotron sau de-a v-aţi ascunselea, dar și o alee a micilor meșteșugari, unde cei mici vor putea modela hârtia în tehnicile origami sau quilling.

Cu ocazia „Zilei internaţionale a copilului” la Castelul Bran va fi organizată, pe 1 Iunie 2015, o petrecere medievală. Cavaleri și domniţe, meșteri populari, istorisiri însuflețite de culoare și imaginație, cuvinte înşirate într-o frumoasă povestire scrisă de Regina Maria, dansuri populare, păpuși mânuite cu măiestrie de actori profesioniști, dulciuri și multă voie bună vor compune o zi minunată, petrecută în legendarul edificiu de la Bran. Petrecerea cu tematică medievală, care se va desfăşura în curtea exterioară a Castelului Bran, va cuprinde ateliere tematice, turnir, pavilionul medieval, atelier de tir cu arcul, de luptă cu spada și scutul, atelier de dans și de pictură pe sticlă și pe lemn, atelier de olărit și ceramică medievală.

„Ziua internaţională a copilului” este sărbătorită și la Coresi Shopping Resort. Mall-ul brașovean le-a pregătit celor mici, între 29 mai și 1 iunie, numeroase surprize. Astfel, copii vor avea parte de petreceri cu personaje din lumea jucăriilor, concerte şi piese de teatru de păpuşi, spectacole de muzică și dans a căror protagoniști sunt elevii şcolilor din Braşov, dar și concursuri de căutare de comori în aer liber, jocuri sau lecţii de dans.

Cluj

Copii din Cluj-Napoca sunt aşteptaţi între 30 mai şi 1 iunie în Parcul Central pentru a sărbătorii prin activități și jocuri interactive „Ziua Internaţională a copilului”, în cadrul primei ediţii a Festivalului LollyBoom, dedicat lor. Micuții vor putea participa la ateliere de creație, competiţii sportive, concursuri de desen cu creta şi de biciclete, se vor putea da pe tiroliană sau să se caţere pe un perete de escaladă, vor putea intra într-un labirint şi vor putea juca jocuri de tip excape room. De asemenea, atmosferă va fi animată de mascote, personaje de poveste şi oameni pe picioroange. În agenda evenimentului sunt incluse și spectacole de teatru, lansări de baloane, concerte, spectacole de magie, cabaret, mimi, teatru de păpuși, proiecții de film și demonstrații sau momente de dans.

Și cele două centre comerciale din oraș vor sărbătorii „Ziua internaţională a copilului” printr-o serie de activități distractive. Astfel, la Polus Center Cluj va avea loc în perioada 30 – 31 mai 2015 „Olimpiada Copiilor”, competiție sportivă la care vor putea participa toţi copiii cu vârsta de până la 14 ani. Cei mici se vor întrece în jocuri precum șotron, limbo, învârte cercul sau pinca și vor participa la ateliere de „cusut” cu hârtie și origami. Cei mai pricepuți dintre copii vor primi diplome și premii.

În weekendul 30-31 mai 2015, la Iulius Mall Cluj vor avea loc o serie de evenimente dedicate celor mici, printre care se numără: un spectacol de muzică şi dans oferit de Palatul Copiilor, workshopuri de colorat, face-painting şi forme din baloane, demonstraţii de dans și o prezentare de modă cu haine pentru copii semnate de marii designeri români. De asemenea, luni, 1 iunie 2015, va avea loc finala competiţiei „Let’s Rock the School”, care îi va desemna pe cei mai talentaţi copii şi tineri clujeni. Evenimentul este organizat de Rock Academy și se adresează copiilor şi tinerilor pasionaţi de ritmurile pop-rock.

Copii dornici de aventură în aer liber sunt așteptați luni, 1 iunie 2015, în parcul de aventură Adrenalin Park unde pot participa la o vânătoare de comori pe cele 3 trasee dedicate lor: Buburuza, Jderul și Balaurul. Startul competiției se dă la ora 10.00.

Timișoara

Timișoara abundă la rândul său în activități dedicate „Zilei internaţionale a copilului”. Astfel, Primăria Municipiului Timișoara îi invită luni, 1 iunie 2015, pe cei mici în Parcul Copiilor unde vor avea parte de numeroase surprize. Din programul pregătit de Municipalitate împreună cu câteva instituţii publice sau cluburi sportive, fac parte: atelierele de origami, pictură sau creaţie, workshopuri de pictură sau design vestimentar, lecţiile de prelucrare a lemnului sau de olărit sau demonstraţii de judo.

De asemenea, formaţiunea SALVO îi va implica pe copii în acţiuni interactive de acordare a primului ajutor și salvări de la înălţime, iar IPJ Timiş îi așteaptă în parc cu o prezentare a tehnicile din dotare. Nu în ultimul rând, se va amenaja un teren de minifotbal unde micuții jucători ai clubului ASU Politehnica Timişoara le vor arăta celor prezenţi cum se desfășoară un antrenament.

Copii care nu vor să participe la activități în aer liber sunt aşteptaţi la un spectacol de magie organizat cu ocazia „Zilei internaţionale a copilului”. Evenimentul va avea loc luni, 1 iunie 2015, la Casa Tineretului din Timișoara și va fi susținut de magicianul Lorenzo Cristian, care a devenit celebru după ce a participat la emisiunea „Românii au Talent”.

Tot cu ocazia sărbătoririi „Zilei internaționale a copilului”, Iulius Mall Timișoara îi aşteaptă pe cei mici cu mai multe activități dedicate lor. Astfel, luni, 1 iunie 2015, copii vor putea urmări o piesă de teatru de păpuşi, vor putea participa la o competiţie de miss şi mister, la ateliere de face painting și ateliere de creație, dar și la numeroase jocuri şi concursuri cu premii.

Vezi cum se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului în București.

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *