logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum sărbătoresc cei mici „Ziua Copilului” în București?

Și în acest an cei mici vor sărbători „Ziua Internaţională a copilului” pe durata mai multor zile. Aceștia vor participa la diverse jocuri și activități educative atât în aer liber, cât și în săli de spectacole.

Mai jos găsiţi o listă cu activitățile organizate cu ocazia zilei copilului în București.

29 mai 2015

În Parcul „Lumea Copiilor”, din Sectorul 4 al Capitalei, va avea loc cea de-a doua ediţie a primului festival internaţional de zmeie din România – Black Sea Kite Festival.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va organizea la rândul să mai multe evenimente dedicate copiilor. Astfel, în cadrul atelierului „Satul de altădată prin ochii copiilor” cei mici vor putea învăţa din tainele grădinăritului ecologic. Tot aici copii vor putea vizita o expoziție de sculptură în piatră care ilustrează jocurile copilăriei și o expoziție cu desene realizate de cei mici. De asemenea, vor avea loc demonstrații de dans, se vor citi poveşti, iar actorul Costin Teodorescu va provoca copii la jocuri şi scamatorii.

La Opera Naţională Bucureşti va avea loc spectacolul „Cenuşăreasa”, marcând astfel debutul unei întregii serii de evenimente culturale dedicate copiilor, prezentate pe tot parcursul lunii iunie: „Camera copiilor” (3 iunie), „Cutia cu jucării” (9 iunie), „Harap Alb” (16 iunie), „Hansel şi Gretel” (17 iunie) și „Flautul fermecat” (24 iunie).

29 mai – 1 iunie

Teatrul „Ion Creangă” organizează mai multe evenimente dedicate copiilor printre care se numără: spectacolul „Carolina şi poneiul” (29 mai), spectacolul „Inimă rece” (30 mai), concursurile „Paleta micului pictor – vis şi culoare” şi „Aplauze, flori şi culori pentru actori” (30 mai)  precum și o expoziţie de desen şi pictură.

La Teatrul Ţăndărică cei mici vor putea vedea piesele de teatru pentru copii „Alice în ţara minunilor” (29 mai) și „Păcală” (30 mai).

Opera Comică pentru Copii organizează, între 29 mai şi 1 iunie, prima ediţie a Festivalului „Opera Copiilor”, o iniţiativă ce propune o serie de activităţi în aer liber, pentru întreaga familie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. Evenimentele au loc în Parcul Herăstrău (la Foişor, la Peluză şi pe Aleea „Michael Jackson”), la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială. Astfel, prima zi a festivalului este dedicată „Zilei Prieteniei” în cadrul căruia va fi organizat „Picnicul copiilor”, iar următoarele două zile, „Ziua Muzicii” şi „Ziua Tradiţiilor”, sunt destinate activităţilor în familie.

1 Iunie 2015

În Parcul Herăstrău va avea loc inaugurarea Aqua Expo, o expoziţie în aer liber care va cuprinde numeroase specii de pești și corali. Tot atunci va avea loc şi un spectacol ecvestru, la Adăpostul Tei Toboc. De asemenea, în perioada 1-5 iunie pe Lacul Herăstrău se vor organiza plimbări gratuite cu vaporaşul.

În Parcul „Orăşelul Copiilor”, din Sectorul 4 al Capitalei, copii sunt invitați să coloreze trei animale uriaşe, o girafă, un elefant şi o cămilă, în cadrul unui eveniment organizat de postul de radio pentru copii – Itsy Bitsy. De asemenea, cei mici vor fi așteptați cu muzică, dansuri, jocuri, personajele lor preferate şi multe premii.

Muzeul Ţăranului va organiza mai multe târguri și ateliere pentru cei mici cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Printre ofertele muzeului se află: un târg de obiecte pentru copii, făcute de artişti şi studenţi; un târg de jucării aduse de copii pentru schimb sau vânzare; un atelier de design vestimentar; un atelier de cusut haine pentru păpuşi; un atelier de block-print (procedeu de imprimare cu modele indiene din lemn pe pânză); un atelier de creaţie de puzzle 3D şi un altul de hârtie manuală; un atelier de mozaic și o piesă de animaţie „D’ale lui Păcală şi Tândală”, susţinută de trupa de copii a Atelierului de teatru de la Muzeul Țăranului.

2-3 iunie

În Parcul Cișmigiu va avea loc evenimentul „Cişmigiul Copiilor” în cadrul căruia se vor organiza spectacole cu personaje costumate, mimi, jongleri, statui vii, clovni şi magicieni care îi vor introduce pe cei mici într-o lume de poveste. Parcul va fi decorat cu baloane colorate şi panouri ilustrate cu imagini din basme şi va mai găzdui ateliere, jocuri şi concursuri. Aici, copiii vor putea construi păpuşi, vor deveni maeştri origami, vor desena şi vor modela împreună cu artişti plastici, vor asculta poveşti și vor participa la experimente distractive şi întreceri sportive. Cei mici sunt aşteptaţi şi la Corabia piraţilor, unde vor putea intra în lumea aventurii Disney Junior.

Citeşte cum Sărbătoresc cei mici Ziua Copilului în Cluj Napoca, Timişoara, Constanta, Iaşi şi Braşov.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *