Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Elevă româncă, premiată de UNESCO și NASA

Elevii români reușesc să ducă din nou renumele României la nivel internațional.

După ce luna trecută, Prscina Fabiani Gabriel Andrei, un elev român de doar 12 ani, din Petroșani, a primit titlul de „Cel mai bun pianist din lume”, zilele trecute, Maria Laura Dumbrava, o elevă de clasa a VIII-a, din Constanța, a reușit să se claseze pe podium la un concurs de eseuri organizat sub patronajul UNESCO.

Textul, în limba engleză, semnat de Maria Laura Dumbrava și intitulat „It Starts with Me” (Totul începe cu mine) a primit premiul al III-lea la Concursul Internațional de Eseuri 2015 al UNESCO.

Pentru scrierea eseului, eleva s-a inspirat din discursurile și textele lui Dalai Lama. „Prima oară trebuie să îți găsești pacea interioară, apoi să o extinzi către prieteni, către familie, iar apoi spre tot globul”, afirmă Maria referitor la tema aleasă pentru eseul câștigător.

Concursul Internațional de Eseuri 2015 a fost organizat de GOI Peace Foundation, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a UNESCO. Competiția este una anuală și promovează o cultură a păcii. Tema concursului din acest an a fost „Building Peace in Our Hearts and Minds” (Clădirea păcii în inimi și în minte) și la el au fost înscrise 12.960 de eseuri, de la elevi din 148 de țări, potrivit site-ului concursului.

Pentru că tinerii din ziua de astăzi reprezintă elemente esențiale pentru conturarea viitorului nostru, este imperios ca ei să fie capabili să își dezvolte potențialul la maxim. Obiectivul UNESCO este să îi ajute pe tineri să își dezvolte abilitățile și să îi asigure că și contribuțiile lor sunt luate în considerare”, transmit organizatorii concursului.

Premiată și de NASA

Competiția de eseuri organizată de GOI Peace Fundation nu este primul concurs internațional la care Maria Laura Dumbrava primește recunoaștere. Eleva Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța a câștigat și premiul I la concursul organizat de NASA atât anul trecut, cât și anul acesta.

Maria are o inteligență peste medie. Este ceea ce se cheamă un elev de excelență”, afirmă despre premiantă profesorul Ion Băraru, cel care se ocupă cu pregătirea elevilor participanți la concursurile NASA.

În cadrul concursurilor NASA, aceasta a fost premiată pentru proiectarea a două stații spațiale. „Am contribuit la păstrarea păcii prin proiectarea a două stații spațiale pentru care am fost răsplătită, doi ani la rând, cu premiul întâi”, afirmă Maria Laura Dumbrava.

În ceea ce privește planurile de viitor, eleva spune că își dorește să devină medic chirurg, pentru că îi place să salveze vieţi.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *