Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Un elev român, desemnat cel mai bun pianist din lume

Talentele muzicale ale românilor sunt din nou recunoscute pe plan internațional. Astfel, Prscina Fabiani Gabriel Andei, un elev român de doar 12 ani, din Petroșani, a primit titlul de „Cel mai bun pianist din lume”.

„Micul pianist” a primit această distincție după ce a reprezentat România la Concursul Internațional de Pian „Cote d`Azur”, ce a avut loc în perioada 19 – 23 octombrie 2015, în Nice, Franța și a obținut locul I.

Prscina Fabiani Gabriel Andei, care este elev al Școlii de Muzică din cadrul Școlii europene „I.G. Duca” din Petroșani, nu este la primul premiu de asemenea anvergură. El mai are în palmares aproape 30 de premii, câștigate la concursuri naționale și internaționale.

La Concursul Internațional de Pian „Cote d`Azur”, Fabiani i-a convins pe cei din juriu „cu o piesă de Johann Sebastian Bach, piesă impusă, o invențiune la trei voci, și a doua piesă, la alegere, un preludiu de George Enescu”, afirmă acesta.

Talent și pasiune pentru pian

Potrivit profesoarei sale de pian, Adina Stan, Fabiani este un băiat talentat și dezinhibat, de aici venind și numărul mare de concursuri câștigate până la această vârstă.

La Fabiani este o plăcere de a cânta în public, pe care la ceilalți copii nu am întâlnit-o, apărea un soi de inhibiție. Fabiani într-un concurs dă tot”, a spus Adina Stan, profesoară de pian.

De asemenea, Beatrice Munteanu, tutorele legal al lui Fabiani, a afirmat despre micul pianist că succesul lui se datorează și faptului că „emană ceea ce cântă”.

Are un talent prin faptul că emană, în momentul în care cântă, tot ceea ce cântă”, a spus Beatrice Munteanu.

Pianist de la o vârstă fragedă

În ceea ce privește momentul în care i-a fost descoperit talentul despre pian, Fabiani spune că nu își mai amintește pentru că era foarte mic.

Prima dată când am făcut pian nu am știut, eram copil, eram mic, nu îmi stătea gândul la toate visele posibile din lume, dar, după primul concurs, a început visul”, a mărturisit Prscina Fabiani.

Chiar dacă pianul este un instrument care necesită multe ore de practică, elevul spune că îi rămâne timp și pentru teme și pentru joacă, la fel ca oricărui alt copil de vârsta sa.

În ceea ce privește cariera muzicală, Fabiani spune că visul său este să studieze la Conservatorul din Moscova.

Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *