Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Facebook a dezvoltat un sistem de scanare a comentariilor

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a dezvoltat un sistem care poate va scana 10.000 de mesaje pe secundă în 20 de limbi pentru a sorta mai bine comentariile.

Facebook a început deja să folosească inteligență artificială pe rețeaua sa de socializare online, pentru a oferi sugestii mai bune de conținut sau ca suport pentru boții din Messenger, dar acum, compania va începe să folosească tehnologia şi pentru a scana comentariile publicate de utilizatori. Este vorba despre Deep Text, un sistem dezvoltat de laboratorul AI din cadrul Facebook, capabil să scaneze 10.000 de mesaje pe secundă în 20 de limbi, notează Go4it.

Modalitate de sortare a mesajelor

În fiecare zi, utilizatorii de Facebook publică 1 miliard de lucruri – mesaje text, imagini, clipuri video – pe Facebook.

Scopul sistemului este să le ofere utilizatorilor sugestii mai precise, dar poate fi folosit şi pentru postările cu foarte multe comentarii, astfel încât acestea să fie sortate mai bine în funcție de relevanță şi cât de interesante sunt.

În acest moment se întâmplă să fie afișate mai sus comentarii care sunt pe lângă subiect, iar Facebook vrea să schimbe acest lucru. În cazul în care utilizatorul scrie o postare în engleză, comentariile în aceeași limbă vor avea prioritate. Este posibil ca sistemul să fie folosit în viitor pentru a cenzura comentariile injurioase sau mesajele explicite.

Facebook spune că în perioada următoare, Deep Text va fi „antrenat” pentru a înțelege mai multe dintre cele 40 de limbi suportate oficial. În unele cazuri acest lucru se poate face în câteva zile. De exemplu, Deep Text a învățat să înțeleagă indoneziana într-un weekend.

Facebook testează comentariile video

Aceasta nu este singura schimbare pe care vrea să o facă Facebook în ceea ce privește comentariile. În luna mai, rețeaua de socializare a început să testeze posibilitatea ca utilizatorii să introducă comentarii sub formă de videoclip la postările din fluxul de știri. Această funcție poate fi folosită doar la anumite mesaje și este testată pe un grup restrâns de utilizatori, pe sistemele de operare iOS și Android, precum și pe versiunea de internet a aplicației dedicate rețelei de socializare.

În prezent, utilizatorii pot răspunde la un comentariu cu o fotografie sau cu un alt mesaj text, putând fi adăugate de asemenea simboluri animate.

Facebook este cea mai mare rețea de socializare din lume, numărul utilizatorilor săi, la nivel mondial, ajungând în 2016 la cifra de 1.65 miliarde de utilizatori activi pe lună. În România Facebook are, în prezent, peste 8,4 milioane de utilizatori.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Cristina

Cristina

Cris este o persoană sociabilă, creativă și curioasă să descopere tot timpul lucruri noi. Uneori auto-didactă, îi plac provocările și nu renunță până nu găsește soluții la situațiile cu care se confruntă. Printre hobby-urile ei se numără cititul, excursiile, plimbatul cu bicicleta, bord game-urile, jocurile pe Playstation și vizionarea serialelor preferate. La facultate Cris a studiat jurnalismul, comunicarea mediatică, dar a urmat și cursuri de pedagogie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *