Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Grupa României la campionatul de fotbal Euro 2016

După ratarea calificării la Campionatul Mondial de anul acesta, găzduit de Brazilia, România și-a aflat adversarii din grupa preliminară Campionatului European din 2016, care va avea loc în Franța. Tricolorii vor înfrunta în grupa F a competiției Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe.

La prima vedere, pare o grupă accesibilă, mai ales că România a reușit să evite adversari puternici precum Germania, Olanda sau Spania, astfel că oameni importanți din fotbalul românesc au declarat că se simt optimiști și cred în calificare.

Selecționerul naționalei, Victor Pițurcă, a declarat pentru DigiSport ”Fiți siguri că îmi doresc mult mai mult Grecia decât Spania, decât Germania, decât Italia, decât Olanda, nu? Mă uitam așa, mă gândeam parcă văd că o să cădem în ultima grupă, cu Olanda, bine că am scăpat de coșmarul ăsta.”

Fostul fotbalist Ionuț Lupescu, în prezent UEFA chief technical officer, a declarat pentru Mediafax că ”Şansele României în această grupă sunt bune, formatul din aceste preliminarii ne avantajează, deci depinde numai şi numai de noi. Din punctul meu de vedere nu există o favorită clară la calificare în grupa noastră. Poate Grecia, dar numai pentru că este calificată la Mondiale”.

Gheorghe Hagi se arată și el optimist în privința șanselor de calificare, într-o declarație la Dolce Sport: ”Nu suntem calificaţi la europene sau la mondiale de ceva timp, aşa că trebuie să ne unim cu toţii. Este accesibilă şi atunci trebuie să ne unim cu toţii, tot ce înseamnă suflarea fotbalistică pentru echipa naţională şi să obţinem calificarea. Ne trebuie o atmosferă foarte bună care să înconjoare echipa naţională. Este o grupă accesibilă. Depinde de noi, trebuie să canalizăm energia pe echipa naţională în următorii doi ani pentru că trebuie să ne calificăm. Trebuie să credem în şansa noastră, toată lumea.”

Programul meciurilor României este următorul:

7 septembrie 2014: Grecia – România 21:45

11 octombrie 2014: România – Ungaria 19:00

14 octombrie 2014: Finlanda – România 21:45

29 martie 2015: România – Insulele Feroe 19:00

13 iunie 2015: Irlanda de Nord – România 21:45

4 septembrie 2015: Ungaria – România 21:45

7 septembrie 2015: România – Grecia 21:45

8 octombrie 2015: România – Finlanda 21:45

11 octombrie 2015: Insulele Feroe – România 19:00

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *