logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Guvernul a adoptat noi servicii medicale asigurate

Contractul-cadru și pachetele de servicii medicale pentru anii 2016-2017 a fost revizuit de către Guvern. Modificările vizează îmbunătățirea accesului pacienților (asigurați sau neasigurați) la serviciile medicale din România.

Îmbunătățirile prevăzute în noua Hotărâre Guvernamentală fac referire la medicina dentară, dar și la medicina de specialitate.

Minorii beneficiază de consultații stomatologice de 2 ori pe an

La nivelul asistenţei medicale de medicină dentară copiii cu vârsta de până la 18 ani pot beneficia de o consultaţie la 6 luni (în prezent se acordă o consultaţie la 12 luni) şi s-a introdus serviciul obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei.

Au fost introduse și proceduri de diagnosticare sau terapeutice complexe

În ce priveşte asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice, în cadrul procedurilor diagnostice de complexitate medie au fost introduse electromiograma şi evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic al pielii, iar în cadrul procedurilor terapeutice/tratamente medicale complexe a fost inclus tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale.

La nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile paraclinice, s-a introdus RMN sâni nativ şi RMN sâni nativ şi cu substanţă de contrast.

Biletul de trimitere nu mai este necesar pentru pacienții cu scrisoare medicală

În domeniul serviciilor oferite în unităţile spitaliceşti, atât pentru internarea continuă, cât şi pentru spitalizarea de zi, s-a prevăzut că nu este necesară prezentarea biletului de trimitere în cazul pacienţilor care au scrisoare medicală la externare cu indicaţie de revenire pentru internare, precum şi pentru pacienţii cu hemofilie aflaţi în programul naţional de hemofilie.

Minorii cu malformații congenitale beneficiază de anumite proteze

În ceea ce priveşte dispozitivele medicale pentru proteza de gambă s-a introdus tipul de proteză modulară cu manşon din silicon şi la proteza parţială de mână a fost introdusă proteza de deget funcţională simplă acordată copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-18 ani cu malformaţii congenitale.

Actul normativ va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *