logo
Search
Generic filters
Exact matches only

José Carreras va susține un concert în România în acest an

Celebrul tenor spaniol José Carreras revine în România unde va susține un concert pe data de 26 noiembrie 2015. Spectacolul muzical va avea loc la Complexul Romexpo din Bucureşti începând de la ora 20.00.

Potrivit organizatorilor concertului, Jose Carreras va fi acompaniat la București de „cea mai mare orchestră simfonică din Europa”, aceștia anunțând că vor reveni cu detalii despre achiziționarea biletelor pentru acest show.

Ultima oară când Jose Carreras a concertat în țara noastră a fost în 2013, în cadrul unei Gale de Crăciun, oferindu-le tuturor spectatorilor o amintire frumoasă. Atunci el a fost acompaniat de invitata sa specială – soprana Natalia Ushakova, de Orchestra Națională Radio și Corul Academic Radio, întregul concert fiind dirijat chiar de nepotul său – David Gimenez Carreras.

José Carreras, pe numele său real Josep Carreras i Coll, este originar din Catalonia și a început să cânte încă de la vârsta de 8 ani. El a debutat cu intepretarea cunoscutei arii din ”Rigoletteo”, de Verdi, ”La donna è mobile”, compoziție care se numără și astăzi printre favoritele artistului.

A studiat la Conservatorul din Barcelona, iar după terminarea studiilor primul său rol a fost cel al lui Flavio din ”Norma” de Bellini, cu Montserrat Caballé în rolul principal. Acesta s-a consacrat destul de repede la nivel internațional, fiind invitat să cânte pe cele mai mari scene lirice ale lumii.

Spre sfârșitul anilor 80, atunci când se afla în perioada sa de glorie, José Carreras a fost diagnosticat cu leucemie, medicii dându-i slabe șanse de supraviețuire. Însă acesta și-a revenit miraculos, după un an în care cariera sa muzicală a luat o pauză. După ce a revenit pe scenă, acesta a fondat ”José Carreras International Leukaemia Foundation”, organizând anual concerte caritabile pentru a ajuta bolnavii de cancer.

Anul acesta fanii români ai lui José Carreras vor avea ocazia de a-l revedea pe artistul care a intepretat de-a lungul timpului peste 60 de roluri.

Citește și despre Joe Satriani va susține două concerte în România în acest an

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.