logo
Search
Generic filters
Exact matches only

„La Trenulețe” – cafeneaua bucureșteană inedită

La Trenulețe, este o cafenea din București dezvoltată din dragostea unor iubitori de trenuri. La Trenulețe este locul ideal pentru pasionații de trenuri, locomotive sau orice alte obiecte sau vehicule din domeniului feroviar. Comenzile sunt realizate cu ajutorul unor trenulețe în miniatură, chelnerii fiind înlocuiți de un sistem inovativ de trenulețe. Sistemul circulă pe mesele clienților pentru a prelua și a aduce comenzile.

Sistemul de trenulețe este automatizat prin intermediul unui calculator. Trenulețele nu sunt unele oarecare, ci sunt personalizate. Fiecare trenuleț și fiecare locomotivă are un nume: Aburica, Musculosul, Drezina șefă. Totodată, mesele cafenelei poartă numele unor gări reale de pe Valea Prahovei, dar și a celor de pe litoralul Mării Negre. Meniul cafe-barului respectă aceeași temă: ofertele din meniu sunt tipărite pe bilete, clientul are la dispoziție un clește de capsat, cu ajutorul căruia își selectează consumația. Prin personalizarea obiectelor cafenelei, se creează o atmosferă plăcută și relaxantă. Mai mult, cafeneaua se transformă într-un spațiu interactiv.

Sistemul de trenulețe este foarte bine organizat. Clientul trimite comanda doar după ce apasă butonul verde, iar dacă dorește să suplimenteze comanda, trebuie să apese butonul roșu. Comanda este comunicată barmanului cu ajutorul unui dispecer, care preia și încarcă toate comenzile. Nota de plată este solicitată cu ajutorul unui cartonaș, pe care scrie „Nota, vă rog!”, aceasta fiind adusă de barman.

În cazul acestei idei inedite de afaceri, atenția pentru detalii face diferența. De la trenulețele și locomotivele personalizate, până la mesele și meniul cafe-barului, totul pare desprins dintr-un alt decor. Totodată, se poate constata importanța ingredientului esențial: pasiunea. Ineditul locului este oferit chiar de modul în care pasiunea pentru trenuri este transformată în ceva palpabil.

Cafe-barul a cucerit atât publicul autohton, cât și cel de peste ocean. Recent, cafeneaua a fost vizitată de jurnaliștii unui trust american de televiziune pentru realizarea unui reportaj. Așadar, dacă locuiți în București sau sunteți în vizită, nu ezitați să vizitați acest loc deosebit, cu siguranță nu veți fi dezamăgiți.

Voi ce idei inedite de afaceri cunoașteți?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Ador cafeaua intr-un fel anume! Imi place ideea si doresc sa va atrag atentia: nu puneti preturi mari!!! Sa se poata bucura toata lumea
    de oferta dumneavoastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *